Poetikk – so sweet, and so cold

Jeg oppsøker dikt av fri vilje ytterst sjeldent, men nå om dagen er det lyrikk på pensum og jeg leser det ene diktet etter det andre.

Selvfølgelig finnes det mange forskjellige dikt, og noen er lettere å få noe ut av enn andre, Diktet jeg skal dele med dere i dag fant jeg i pensumboken min «Dikt fra antikken til vår tid», men er skrevet av den amerikanske poeter William Carlos Williams. Nå har jeg ikke tenkt å slå et storslått slag for poetikk, men jeg orker ikke lese stort annet enn pensum nå om dagen – og noe må jeg jo dele med dere. Så, her kommer det:

This Is Just to Say

I have eaten
the plums
that were in
the icebox

and which
you were probably
saving
for breakfast

Frogive me
they were delicious
so sweet
and so cold

Hva synes dere? Er det noen som faktisk oppsøker dikt blant mine lesere?

2 kommentarer Legg til din

  1. venstregærning sier:

    Jeg oppsøker dikt. Poesi gir meg ofte mer enn andre former for litteratur også. Dikt treffer meg lettere, tror jeg. Men jeg ser jo til stadighet at forskjellige bokbloggere skriver at de ikke er så begeistra for dikt, så det kan jo hende at det er jeg som er rar, siden jeg faktisk oppsøker poesi helt frivillig.

  2. Kathleen sier:

    Jaaa, begynte å oppsøke dikt frivillig i desember. Har vært skeptisk før det, men nå er jeg skikkelig into dikt. Jeg har funnet ut at det er veldig forskjell da, f.eks. leste jeg nylig Tor Ulven, og han likte jeg ikke noe særlig. Det er dikt på den måten jeg alltid IKKE har likt dikt. F.eks. Victoria Durnaks «Stockholm sier» likte jeg derimot godt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s