Forfattere er spennende folk!

Da jeg for et drøyt år siden så et intervju med Gert Nygårdshaug «live» i Cappelens egen bokhandel var jeg solgt. Jeg tror vi trenger å oppleve flere forfattere!

Det blir fler og fler anledninger hvor en kan møte forfattere. Litteraturhuset har åpnet mange dører, diverse bokfestivaler gjør gapet mellom forfatter og lesere smalere og i NRKs egne bokprogram møter vi spennende forfattere jevnlig. Men, det er ikke alltid like spennende.

Høsten er tiden for de norske forfatterne å slippe sine bøker, og noen av forlagenes bestselgere blir sendt ut blant folk som «levende reklame». Jo, det funker nok – men allikevel kunne det vært spennende. Allikevel, da Nygårdshaug presenterte sin Klokkemakeren (en bok jeg ville tenkt er litt for «spacet» for meg) noterte jeg det bak øret og har fortsatt ambisjoner om å lese den. (At jeg foreløpig ikke har kommet så langt har andre grunner)

En annen forfatter jeg har opplevd er Frode Grytten. En livlig kar som vet å snakke for seg, og jeg har endt opp med ikke mindre enn 3 Grytten bøker i min hylle – og jeg har fortsatt lyst på fler, til tross for at jeg nesten ikke har lest i de. Så ja, det er nok god reklame, og selvfølgelig skal de snakke om bøkene sine, men de kan gjerne snakke om andre ting óg. Jeg må også få legge til at forfattere som snakker sammen også er spennende.

Nå høres det ut som om jeg forhøyer forfattere. Det skal jeg vel ikke påstå at jeg gjør, noen av de er sikkert supereinstøinger som ikke er særlig spennende å se i intervjuer – men mange av de er jammen meg spennende folk med mye å by på!

Har du et favoritt møte (vel) med en forfatter? Hvem?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s