Danselærerens tilbakekomst

Drivende spennende krimbok med nazitendenser og andre skremmende ting. Henning Mankell klinker til med en virkelig fengslende krim!

Danselærerens tilbakekomst er altså skrevet av Henning Mankell og kom ut her til lands i 2001. En av Sveriges største krimforfatter har virkelig levert en velskrevet god bok med spennende plot.

Stefan Lindmann, en politimann fra Borås som føler han har fått dødsdommen; kreft. Dermed griper han sjansen til å rømme da han ser dødsannonsen til en tidligere kollega og reiser nordover for å undersøke det som skal vise seg et «større» drap enn forventet. Historien foregår i 1999, men går helt tilbake til før andre verdenskrig og de nazistiske holdningene viser seg å ha vært mer dominerende enn hva noen hadde trodd. Og trodde du nazismen var død? Tro om igjen!

Om Mankell lykkes? Ja, det må jeg si. Vi har jo alle forstått at alle politimenn som opptrer i krim må ha en såkalt skavank. Herr Lindmann har altså kreft, men i tillegg er han  rimelig usjarmerende da han ikke helt klarer å forholde seg til en kjære. Men, selvfølgelig finnes det også her håp, som i krimbøker flest.

Jeg lar meg rive med av denne krimen. Det er en fantastisk fengende og spennende avveksling fra pensum, og jeg synes jo alltid det er spennende med nazister og slikt. Men, som krimbøker flest blir de sjeldent sittende i hukommelsen. Jeg koste meg (vel, litt makabert kanskje?) så lenge den varte, og da har definitivt boka gjort det den skal!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s