Hele spekteret!

Som litteraturstudent får man nøye innblikk i gamle milepæler som den Guddommelige Komedie og Odysseen. Dessverre slutter den tette oppfølgingen omtrent ved år 1900 – så resten må vi klare på egen hånd!

Vi er godt i gang med mars, og dermed godt i gang med semesteret. Mye av pensumet er blitt lest – men det er også mye som gjenstår. Jeg har lest flere noveller, kommet meg gjennom flere forskjellige versemål og er godt igang med Don Quijote som jeg har ambisjoner om å lese (nåja, høre) fra perm til perm selv om ikke alt står på pensum. Så, jeg har det ikke så ille – selv om jeg har lett noia og klager mye.

Mine medstudenter er dog spennende folk. Det jeg synes er særlig fascinerende er hvordan vi er så forskjellige lesere. Det er jo selvfølgelig gøy å se hvordan folk foretrekker forskjellige bøker, forfatterskap og epoker. Men, at jeg har fått «rykte» som Knausgård-leseren synes jeg faktisk er ganske overraskende. Er det ikke litt rart at så få (det er jo selvfølgelig noen flere enn meg) som har lest Knausgård? Han er jo faktisk en av de største innen norsk samtidslitteratur – og jeg tenker at er man opptatt av litteratur er man også interessert i slikt?

Det virker ikke så veldig sånn. Ikke at det plager meg, for all del. Folk kan dyrke smale, gamle norske menn eller Jane Austen for alt de vil – og det er jo åpenbart at vi har forskjellige favoritter. Jeg synes bare det er dumt at samtidslitteratur er så å si ikke-eksisterende i Litteraturvitenskapen. Men shitt, det får vi ordne på egen hånd!

Har du noen favoritt epoke, forfatter eller type bøker du foretrekker?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s