Skutt i filler av Mads Mikkelsen

Skutt i filler av Mads Mikkelsen; ei flis av ei rosa bok der vi får innblikk i Albas noe monotone hverdag i spedd en hel del forelskelse og seksuelle fantasier.

Denne boken er skrevet av Hedda H. Robertsen og var hennes debutroman som ble utgitt av Tiden i 2008. Foreløpig har hun ikke skrevet noe mer, og boken plukket jeg med meg på halvpris av Mammut.

I boken møter vi Alba, en ganske så vanlig jente som jobber på bokhandel i en småby. Vi blir kjent med Alba både gjennom hennes hverdag og hennes fantasier om den mystiske skikkelsen hun navngir Mads Mikkelsen. Han er fast kunde i bokhandelen hun jobber, voksen og dansk. Mads Mikkelsen er også offer for Albas seksuelle fantasier.

«Jeg vil at du skal like det når jeg har på meg stayups. Jeg vil være leken med deg, københavnere min. Jeg blir varm inni meg når jeg ser deg i inngangen til bokhandelen. Du plukker med deg avisen og kommer inn i butikken. Når du nærmer deg disken, rødmer jeg så grusomt at jeg later som jeg ikke har sett deg ennå. Later som jeg er veldig opptatt med noe annet, en annen kunde for eksempel, men samtidig er jeg veldig redd for at en av de andre skal ekspedere deg. Jeg vil ekspedere deg selv. Jeg vil se deg, snakke med deg, kanskje komme borti hånden din. Sneie fingertuppene dine idet du gir meg ti eller femten kroner for VG, avhengig av hvilken dag det er.»

Det er en bok som leses veldig raskt. Den er ikke tung, men lar oss allikevel få innblikk i hvordan ungjenter tenker. Selv er jo Robertsen ikke mer enn 3 år eldre enn meg, og det er lett å kjenne seg igjen i det hun skriver om. Noen vil kanskje si det er litt for mye sex og fyll – men det kommer kanskje an på hva man ellers leser? Jeg vil nå si at i forhold til en bok som Våtmarksområder er dette bare barnemat og skremmende realistisk.

Det veksler mellom partier som får enhver til å ha lyst til å være sprudlende forelsket og heftige beskrivelser av sex. Det er vel i og for seg sånn sett ganske så vanlig, og boken lar oss kikke inn i en hver ungjentes tanker. Jeg vil nå bare påstå jeg så langt som butikkansatt synes det er veldig greit å ikke ha noen kjekke kunder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s