For tidsskrifter!

den

Strengt tatt er jeg litt på etterskudd. For snart to uker siden ble Tidsskriftdagen markert på Litteraturhuset, så i dag retter jeg mitt søkelys på nettopp; tidsskrift!

Det finnes utrolig mye å velge mellom – og på de velutstyrte Narvesenkioskene er det ikkegrenser for hva man kan finne et eget blad for. Det er gøy med blader, i mange varianter! Selv har jeg en relativt liten samling, med litt av hvert – som dere ser.

Litteraturtidsskrift leser jeg pinlig sjeldent. Samlingen er ikke større enn tre magasiner – to av de er kjøpt på salg, og ett har jeg fått av pappa. Ikke så veldig imponerende, men bedre enn ingen!
Har veldig lyst til å sjekke ut årets vinner fra Tidsskriftdagene, nemlig Bokvennen. De får mye skryt overalt, og ser ut til å finne en passende balanse mellom sære, smale artikler og mer for oss ikke fult så sære.

Ellers vil jeg si at et av de tidsskriftene synes er utrolig spennende og jeg elsker layouten er Albertine, som gis ut av Pion (interesseorganisasjon for prostituerte). Der skrives det om mye spennende omkring prostitusjonsproblematikk.

Hvilke tidsskrifter leser du?

5 kommentarer Legg til din

 1. Geir Isaksen sier:

  Men da syns jeg det er på tide at du sjekker ut ‘Tidsskriftet Biblioteket’
  http://biblioteketsblogg.wordpress.com/

 2. ziarah sier:

  I 2010 abonnerte jeg på Vagant, Vinduet, Biblioteket og Bokvennen. Vagant er tungtfordøyelig og krever konsentrasjon, Biblioteket er helt i andre enden, uten at det betyr at det er dårlig, bare mye mer tilgjengelig. Glad for at Bokvennen vant, det er nok det tidsskriftet jeg har satt mest pris på 🙂

 3. Geir Isaksen sier:

  Forstår deg godt, – for Bokvennen er et utmerket litterturtidsskrift. Men bladet har da også 22 år på baken, mens Biblioteket er helt i startgropa. Jeg kommer til å følge begge.

  1. ziarah sier:

   Ja, jeg mente ikke å snakke negativt om Biblioteket. Jeg liker tidsskriftet som en motpol til de mer tyngre og utilgjengelige tidsskriftene som f.eks Vagant. Får ulike ting ut av de ulike tidsskriftene, og det er bra! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s