Jeg vil jo óg prøve!

Nettbrett er ikke noe jeg har tenkt til å skaffe meg med det første, men med en ny fancy androidtelefon kan jeg allikevel prøve ut det siste innen litteratur. Bokskya, selvfølgelig.

De siste dagene har jeg fått skrekkelig mange mail fra ymse bokhandlere om å få gratis bøker til å prøve bokskya. Disse mailene har vel strengt tatt havnet rett i søpla, før jeg i går kveld innså at jeg faktisk kan bruke det på min mobil også. Som om jeg ikke har nok å lese.

Så, jeg logget meg inn og fant ut av dette. Enkelt og greit! Så, hvilke bøker kan jeg få gratis? Det første jeg finner er mitt første møte med Helene Uri, den kan jeg trygt laste ned uten å være redd for å bli liggende å lese i «feil» bok i kveld – den har jeg jo allerede lest! Så klikker jeg meg videre. Akademika har 19kr for boka. Jeg må bestille to. Vigdis Hjorth, men foreløpig har de ikke kommet inn i den virtuelle bokhyllen min.

Foreløpig er jeg litt gira og synes dette er ganske så stas. Men om jeg kommer til å bruke det? Ikke noe særlig. Er jo alltids greit å ha et par bøker liggende i bakhånd om man ikke har lesestoff, mobilen er jo tross alt alltid med! Men, med tanke på det skremmende slitne batteriet på androidtelefoner må den i alle fall lades hver kveld. Jeg leser lite «rundt omkring» nå om dagen, og som regel har jeg uansett bok i veska. Hva skal jeg da med en e-boka?

Jeg kom forresten på en ting! Kanskje noveller er tingen å ha på mobilen, når du bare har litt tid å slå ihjel – 8 minutter på bybanen f.eks?

Har du prøvd bokskya og e-bøker?

Én kommentar Legg til din

  1. labben sier:

    Haha klarer du å lese på bybanen? Jeg klarer så vidt å holde meg oppreist. Kanskje jeg bare tar den på feil tidspunkt…

    Bokskya har jeg ikke brukt, men jeg satser på å laste ned e-bøker fra norli.no til Adobe Digital Editions og så føre de inn på lesebrettet. Forutsatt at jeg finner bøker som er billige nok til at det lønner seg for meg å kjøpe dem i e-bok versjon. Med 25 prosent på fysiske bøker og altfor høye e-bok priser er det ikke sikkert at det vil lønne seg for meg. Jeg er glad for at jeg har Kindle. Mye billigere og uendelig mye enklere.

    Det virker forresten ikke som om bokskya er laget for lesebrett, men heller for mobil og ipad. Noveller er forresten ikke dumt å ha på mobilen. Kanskje jeg skal prøve bokskya på den i stedet for på lesebrettet =)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s