Loppesesongen er i gang!

Min favorittid er i gang! Loppemarkedsesongen, med sterkt luktende bøker, vafler og mye nips. Om jeg fant noe? Selvfølgelig!

imageJeg har dårlig råd og overfylte bokhyller. Allikevel klarer ikke jeg la være å raske meg den ene boken etter den andre når jeg er på loppemarked. I dag var jeg på to stykker, og kjørte både bybane og trollybuss. Eksotisk!

Jeg har jo allerede nok å lese (jøss!) men allikevel dro jeg med meg en tung pose tilbake. I posen kan man blant annet finne klassikere (imponerende) og norske favoritter. Syv bøker ble det i alt, og jeg har bare lest én av de fra før. Her er en rask liste:

Karl Ove Knausgård, En tid for alt. Det er jammen meg på tide å lese noe av det Knausgård gav ut før han ble 1:1 pappfigur på Rema1000.
Tore Renberg, Mannen som elsket Yngve. Min favoritt av Renbergs bøker, og virkelig påtide at den kom på plass i samlingen. Stygt filmcover, men  bedre enn ingenting!
Marianne Fredriksson, Simon og eiketrærne. Ei bok jeg ikke har lagt merke til, men definitivt hørt tittelen på før. Ved nærmere googling viser det seg at den får mye skryt, og jeg gleder meg til å lese om lille Simon under 2. verdenskrig.
Henrik Langeland, Verdensmesterne. Leste Langelands forrige bok (Francis Mayers Lidenskap) og likte den. Utgaven jeg fant er forresten «Uredigert forhåndseksemplar», så får håpe den ikke er redigert så voldsomt i ettertid at denne er dårlig.
Anya Ulinich, Petropolis. Ukjent forfatter for meg – men ser ut som en spennende blanding av russland og Amerika!
Vladimir Nabokov, Lolita. En klassiker det virkelig er på tide jeg får lest.
Irène Némirocsky, Storm i juni. Nok en bok som får mye skryt, med spennende fortelling fra krig og nazisme.

Det var det! Kan vel ikke klage, vel?

2 kommentarer Legg til din

  1. Elida sier:

    Liker Irène Némirovsky-boka, ei av dei eg ikkje har i bokhylla enda:-)

  2. Anita sier:

    Nice! Mange gode bøker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s