Don Quijote

Det ene spinnvillet eventyret etter det andre, gir følelsen av at det aldri tar slutt. Allikevel klarte jeg endelig å komme meg gjennom hele Con Quijote.

Den skarpsindige lavadelsmannen Herr Quijote fra La Mancha, eller bare Don Quiojte er skrevet av Miguel de Cervantes Saavedra. Verket ble utgitt i to utgaver i perioden 1606-1616, og er i ettertid blitt regnet som forløperen til romansjangeren.

I Don Quijote møter vi lacadelsmannen Alonso Quijano som har lest skrekkelig mange av datidens ridderromaner, og er overbevist om at han skal bli en omvandrende ridder. Han tar med seg sin late hest Rocinante, lager rustning av hva han måtte ha for hånden og tar med seg sin nabo, bonden Sancho Pansa, som væpner. De drar rundt omkring i håp om å finne eventyr, og det skal jeg si de klarer å finne! Det mest kjente eksempelet er vel der Don Quijote tar noen vindmøller for å være en gjeng onde kjemper.

Selv har jeg hørt boken på lydbok (og det tok sin tid! (1 døgn og 16 timer)). Den er godt lest av Duc Mai-The! I begynnelsen er det morsomt å høre om alle de spinnville innbildningene til Don Quijote og den stakkars væpneren, men det finnes grenser. Er det én ting forfatter Cervantes ikke har fått helt på plass, er det måtehold. For min del dras denne boken ut i det uendelige, og lenge før halvveis var jeg mer enn fornøyd.

Forfatteren har fler morsomme kommentarer,  både om hendelsene og fortellingen i seg selv. Allikevel er jeg ikke bevist, dessverre. Men, nå er jeg ferdig, og takk for det!

Pst! Husk å følg med på Bloglovin’!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s