Mitt bankande hjarte

Forelskelse og kribling i magen forandres raskt til sykdom og rullestol. Mitt bankande hjarte er en vakker bok om hvordan det er å være ung og forelsket men samtidig dødssyk.

Mitt bankande hjarte er skrevet av Alf Kjetil Walgermo, og dette er hans tredje barnebok. Boken kom ut på Cappelen Damm i mars, og er nå en del av Bokbloggturnéen. I går skrev Tiril hva hun synes om boken på Bokbloggturnéens egen side, og i morgen får du lese en omtale av boken på Så rart. Men nå er det min tur!

I Mitt bankande hjarte møter vi Amanda. Hun er som de fleste andre fjortenårige jenter. Hodestupsforelsket. Allikevel er det ikke som det skal. Det viser seg nemlig at Amanda er syk, hun har for stort hjerte – og i stedet for å tilbringe sommeren sammen med David må Amanda tilbringe sommeren på sykehuset.

Det er ikke lett å være fjorten år og forelsket, og i alle fall ikke når man havner på sykehus, venter på hjertetransplantasjon og må bli trillet i rullestol mens man venter.

I begynnelsen av boka var jeg litt skeptisk. Walgermo hadde klart å fange den fjortenårige jenta, men det virket allikevel litt tynt. Heldigvis tar det seg definitivt opp etterhvert som Amandas hjerte blir mer og mer slitent.

«- Kan du finne ut kva som er gale med hjartet mitt? spurde eg.
– Det er nettopp det vi er flinke til her, Amanda, sa han. – Og vi skal behandle deg som ei prinsesse.
Eg begynte å like Rune. Eg trong å føle meg som ei prinsesse no. ærleg fordi prinsen var så langt borte.»

Til tross for at jeg egentlig er litt for gammel for denne boken, liker jeg den ordentlig godt! Jeg hadde nok likt den enda bedre om jeg hadde lest den da jeg var tolv. Også er den jo på nynorsk, det er flott! Kanskje et lite bidrag til å gjøre nynorsk litt mer overkommelig?

Det siste jeg vil trekke frem er bokens cover og tittel. Mitt bankande hjarte. Det høres flott ut! Og designet gjør det enda finere. Lilla er fint, og tegningen av menneskehjertet er sterkt. Og, forsiden blir bare finere etterhvert som man leser boken, den er med andre ord gjennomtenkt og speiler bokens innhold godt!

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s