Selmas vår

den

En roman uten de voldsomme utropene eller ordene, men allikevel er Selmas vår en bok som har noe å fortelle om hverdagslige, medmenneskelige saker.

Salmas vår er skrevet av Mari Osmundsen. Boken er utgitt på Oktober forlag, og fikk bli med meg hjem fra Norlis «kanskje noen ukjente godbiter?».

I Selmas vår møter vi, kanskje ikke så overraskende, Selma. Forlaget forteller følgende om bokens innhold:

Selma Aa bodde atten år i Fjellveien. Da Hanne forsvant, tok Selma hennes plass, hun giftet seg med Jostein, og ble mor for Hannes to barn. Selma føler at hun alltid har levd i skyggen av den vakre, fargerike Hanne. Nå bor Selma alene inne i landet, i et lite våningshus med et hvitmalt stakitt rundt den indre hagen, sånn at hunden Lydia kan slippes ut der og får løpe selv om det er båndtvang. Hun har grønnsakland og frukthage, og urtehagen begynner å ta form. Nyskilte Jørgen overtaler henne til å ta med Lydia på Kurs i hverdagslydighet. Selma begynner å ta en plass i sitt eget liv. Men det hender at Selma Aa våkner av at hun ligger der og gråter over mulighetene som er blitt borte.

Det er en stille roman om den helt vanlige kvinnen Selma som mesteparten bare har gått ubemerkelig gjennom livet uten egentlig å ta noen bevisste valg. Nå bor hun alene og må operere ryggen og begynner å ta tak om livet sitt. Vi møter en kvinne som er i ferd med å gripe om sitt eget liv og våkne opp fra en slags søvn.

Det er en fin bok der hverdagslige møter mellom vanlige mennesker blir fortalt uten særlig oppstuss. Det kan nok også gjøre at det blir en bok som forsvinner litt uten å ha gjort de store inntrykkene, men den er fin allikevel.

Jeg må også få legge til at jeg liker forsiden utrolig godt. Den er utrolig fin! Skjør, stilletiende men allikevel er det et eller annet som gir en god følelse.. Fint!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s