Splitter naken!

Edy Poppy er en forfatter som fascinerer meg. Nå kommer hun med sin andre bok, en novellesamling, og jeg gleder meg!

Det er rart med noen bøker husker man bare som en følelse, en fascinasjon – uten å egentlig kunne si hva boken handlet om eller hva som foregikk. Slik er det med Edy Poppys roman Anatomi. Monotomi. Når jeg leser forlagets omtale får jeg noen minner tilbake, men det er allikevel en rimelig skrall følelse av hva den handler om. Men, er det så farlig?

Edy Poppy er en norsk forfatter som er født i 1975. I 2005 debuterte hun med den tidligere omtale boken Anatomi. Monotomi. Denne er blitt oversatt til flere språk og nå er det altså duket for hennes neste bok; novellesamlingen Sammen.Brudd.

Tidligere i dag googlet jeg Edy Poppy, og kom over en link til Samtiden. Dette er åpenbart en novelle skrevet av Edy Poppy, og om dette er en forsmak på hva vi finner i novellesamlingen er jeg ikke i tvil om at den skal få bli med i min samling også. Her får dere en smakebit:

– Det er din feil alt sammen! skrek han. Venus fra Willendorf var enda tykkere. Jeg kan ikke avslutte maleriet før du har est ut pupper, hofter og lår i deres potensielle maksimum. Jeg kan ikke arbeide med en muse som ikke inspirerer meg lenger – spis!

Novellen heter «In puris naturalibus» noe jeg har forstått at betyr noe sånt som splitter naken. Den er fascinerende, ganske ekkel og annerledes. Novellen sto på trykk i Samtiden nr1 1998. Jeg vil gjerne lese mer, og om dere vil lese Poppys  «In puris naturalibus» ligger den på Samtidens sider her.

God lesning!

2 kommentarer Legg til din

  1. Kathleen sier:

    Jeg leste ‘Montomi. Anatomi’ da jeg var søtten fordi en jeg var forelsket i (som var en del år eldre enn meg) snakket om denne. Og den fascinerte meg og bestevenninna mi leste den også og så snakket vi litt om den, men ingen av oss var sikre på om vi likte den eller ikke, og det liker jeg. Ting som man ikker skjønner om man liker eller ikke. Jeg lurte på her en dag hvor det hadde blitt av Edy, og så plutselig står det i avisen om den nye boka hennes og jeg merket at jeg gledet meg til å lese den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s