Murakami til gode

den

Etter å ha lest Norwegian Wood for mange år siden har jeg vært ivrig leser av Murakamis bøker. Allikevel skulle jeg ønske jeg ikke hadde lest de...

Norwegian Wood er som sagt boken som gjorde meg til begeistret leser av japaneren Haruki Murakami. Jeg klarer ikke la være å anbefale boken til alle som er åpen for boktips, og nå gleder jeg meg til snart å kunne kaste meg over det store verket hans som akkurat har kommet på norsk – 1Q84. Men, det er jo sånn med bøker man liker innmari godt – ingenting blir som første gang man leste dem.

Det er på grunn av dette jeg skulle ønske jeg enda hadde til gode å ha lest Murakamis fantastiske bøker. Heldigvis har jeg lest langt fra alt, og i går koste jeg med to noveller fra novellesamlingen hans Blindepilen og den sovende kvinnen. Det var typisk Murakami og det føltes godt. Det er jammen meg lenge siden jeg har lest noe av japaneren nå. Den ene novellen jeg leste het «Ildfluen» og er utgangspunktet til Norwegian Wood. Det var et koselig gjensyn!

Så, til dere som ikke har lest Norwegian Wood (om dere skulle være i tvil), les den! Til dere som allerede har fått den fantastiske opplevelsen er virkelig novellesamlingen et godt stopp på veien frem til man kommer i gang med neste mursteinen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s