Eksamenshilsen

I går hadde jeg min første eksamen (noen sinne!) og i dag skriver jeg på eksamensoppgaven min. Det nærmer seg altså sommerferie, men først en smakebit.

Eksamensoppgaven er ikke så skrekkelig spennende at det gjør noe. Jeg sammenligner Francis Bacon og Michel de Montaignes essaystil. Som jeg sa, det finnes andre ting som interesserer meg mer, for å si det sånn! Men, i det ene pensumessayet av Bacon er det allikevel et sitat jeg liker godt og har lyst til å dele med dere:

”Some books are to be tasted, others to be swallowed, and some few to be chewed and digested; that is, some books are to be read only in parts; others to be read, but not curiously; and some few to be read wholly, and with diligence and attention.”

Bøker skriver for å nytes på ulike måter. Nå om dagen har jeg mest lyst til å bringe hele dagen i sofaen med Murakamis nye murstein, men den gang ei. Hvordan nyter du bøker om dagen?

3 kommentarer Legg til din

 1. Eva sier:

  Vi har akkurat same oppgåve, trudde ikkje det var nokre andre som hadde valt essay 🙂 Det er litt småspennande då, samtidig som det er kjekkare å lese på anna.

  Elskar forresten Murakami sine bøker. Favoritten min er nok ‘Kafka på Stranden’ og kanskje ‘Dans, dans, dans’? Vanskelig å velge ein favoritt. Eg har endå til gode å lese ‘Norwegian Wood’ då. Ganske utruleg til å vere Kafka-fan.

  Lykke til med oppgåva, fin blogg forresten 🙂

  – Eva

 2. labben sier:

  Jeg hadde min (muligens) siste skoleeksamen i går, og i dag skal jeg gjøre som deg, skrive på en (annen) eksamensoppgave. Det har blitt lite lesning denne uken, men i og med at det er mye enklere å kombinere skjønnlitteratur med oppgaveskriving enn eksamenslesning blir det fart i både blogg og lesing nå =)

  Jeg leser en god blanding av fantasy og romaner, og gleder meg til jeg kan lese dem ute i solen uten skolearbeid som venter!

 3. Vibekes bokkasse sier:

  så sant, så sant om hvordan bøker kan nytes på forskjellige måter!

  For tiden leser jeg mest på sengekanten. Finner ikke tida og roen til å sitte ned med en bok i løpet av ettermiddagen. Men jeg er helt nødt til å lese litt før jeg skal sove 🙂

  Lykke til med eksamen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s