Journalisten

den

Hektisk og heseblesende fortelling om ustabile folk og norsk presse. Dessverre får jeg aldri svar på mine spørsmål. Jeg har lest Journalisten.

Niels Fredrik Dahl debuterte med denne boken, Journalisten, og fikk mye skryt da den kom ut i 1997. Siden har den kommet på ett og annet billigsalg…

I Journalisten møter vi Garm. Han er journalist i Bladet (en fiktiv avis av typen Dagbladet) og har ett og annet å stri med. Baksiden av boken forteller: «Alt du gjør få konsekvenser. Alltid.»

Jeg får ikke helt grep om denne boken. Jeg synes den er skrevet på en slitsom måte allerede fra første stund og jeg føler aldri jeg helt skjønner hva jeg leser om. Det fortelles sporadisk fra noen saker Garm har jobbet med som har bikket over og blitt litt for mye av det gode, og det fortelles om Garm og hans venn Ny. De har et meget turbulent og anstrengt forhold og jeg tror Ny er syk. Men, jeg får jo det aldri helt klar for meg, hva som egentlig er greia.

Det sendes ett og annet sleivspark til norsk presse, såpass forstår jeg, men ellers må jeg dessverre si dette ikke er en bok for meg. Jeg sliter nok også med å kjenne meg igjen i disse journalistguttas verden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s