Øl, pikk og sextelefon

Pikkalma og mange andre mindre pene ord preger filmatiseringen av Olaug Nilssens bok Få meg for, for faen. Filmen, med samme navn, skildrer seksualitet og frustrert tenåringstid på kornet. Men, tåler norske kinogjengere dette?

For et snaut år siden skrev jeg dette innlegget. I går var jeg på Samlagets visning av filmen på Filmens hus. Jeg storkosa meg! Få meg på, for faen er blitt en riktig så god film. Til tider er den så pinlig at jeg takker for den mørklagte kinosalen. Andre stunder ler hele salen høyt. Det er forfriskende å se nye folk på skjermen (samt et koselig gjensyn med Arthur Berning), og jeg skal si de leverer.

Det er ikke lett fra å komme fra en bygd innerst i en fjor på vestlandet, i alle fall ikke i tiden man er ca 15 år, unormalt kåt og håpløst forelsket i kjekkasen. Alma forteller venninnene at Artur (Kjekkasen) var borti henne med pikken, og hun blir støtt ut av gjengen. Skal si det er hardt å være tenåring!

Selv er det lenge siden jeg leste boken, og må bare bli ferdig med den jeg holder på med, så skal jeg jammen meg gi Olaug Nilssen en ny sjanse. Men, tåler du ikke ord som «pikk» og blir pinlig berørt av uttalt seksualitet kan nok dette bli hard kost. For dere, ikke fult så sarte sjeler – se den!

Jeg takker Samlaget som gav oss muligheten til å se filmen (og storkose oss!) og anbefaler alle å ta seg en tur på kino når den begynner å rulle 19. August. Se traileren HER om du er nysgjerrig og ikke vil vente!

Pst! Beklager tittelen, men jeg har hørt sex selger.

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s