Second Chance

den

Lettlest og underholdende chicklit kan være et kjærkomment bidrag i litt treige tider. Dessverre blir det for dårlig når egentlig det meste irriterer en, og det ikke er stort å skryte av.

Jane Green regnes (vel, i følge wikipedia) som en av opphavsforfatterne til sjangeren ChickLitt. Det er jeg ikke særlig imponert over, da det finnes andre forfattere (Kinsella og Keyes f.eks.) som jeg må få påstå er mye bedre. Boken som jeg har lest, Second Chance, rasket jeg med meg på loppemarked tidligere i sommer og jeg må nok innrømme den hører hjemme der.

Om boken kan vi lese følgende: «Holly Macintosh is sitting round her kitchen table with her oldest friends – friends she hasn’t seen since school – now reunited by an unexpected tragedy and catching up on the past 20 years.

On the surface, they are all successful and happy. But scratch a little deeper after that extra glass of wine and it’s not quite so straightforward: Paul and Anna are struggling to have a baby, Saffron the actress is still waiting for that really big break that – at 39 – is looking less and less likely, and Olivia, always the wallflower of the group, is newly single and mourning her lost love.

And what about Holly Mac? Can she and her husband Marcus get their marriage back on track for the sake of the children? Or has someone just come back into her life who will change everything forever?» (ja, jeg har lest den på engelsk, og jeg tror jammen meg ikke den er oversatt til norsk.)

Boken er klissete klisjé og karakterene er platte. Jeg synes ikke språket er særlig imponerende, heller irriterende. Historien fanger minimalt og jeg har dessverre ikke særlig med pene ord å si om denne boken. Kjedelig, fra ende til annen.

Så, hvorfor gadd jeg lese den ferdig? Vel, som alltid (vel, nesten), når du først har begynt vil man jo helst ikke avslutte en bok, og det er jo i og for seg kjekt å finne ut hvordan det går. Men frykt ikke – jeg kan heller fortelle dere det nå, så slipper dere å lese den for å finne det ut!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s