Ukens første avsnitt!

Det er morsomt å oppdage nye bøker, og det er mange ulike måter å gjøre det på. Å lese bokens begynnelsen kan jo være en god start, og jeg innfører med dette en ny fast, ukentlig post!

Det er mange bloggere som har etablert faste innslag på sine blogger. Smakebit på en søndag er ett eksempel. Nå har jammen meg jeg tenkt til å finne på noe slikt óg. Konseptet er å poste første avsnittet av en bok – enten den jeg leser, eller noe annet. Har du lyst til å dele óg – legg igjen en kommentar da vel!

Her kommer ukens første – fra Kafkas Prosessen,  et avsnitt som jeg vil tro de fleste har lest før, enten man har lest boken eller ikke…

«En eller annen må ha ført falsk vitnesbyrd mot Josef K., for en morgen ble han arrestert uten å ha gjort noe galt. Han leide et værelse hos fru Grubach, og piken hennes kom hver dag litt før åtte inn til hm med frokosten. Men den dagen kom hun ikke. Det var aldri skjedd før. K. ventet en stund før han ringte, fra sin seng kunne han se den gamle damen som bodde like over gaten, hun holdt øye med ham med en nyfikenhet som ellers ikke var hennes vane. Han ble urolig og samtidig merket han at han var sulten. Like etterat han hadde ringt, banket det på døren, og inn kom en mann som han ikke kjente. Den fremmede var slank men kraftig bygget, han bar en velsittende, mørk drakt som lignet en sportsdress, den var forsynt med en mengde rynker, lommer, spenner og knapper samt et belte; den virket meget praktisk uten at en riktig gjorde seg rede hva alle disse tingene skulle tjene til.»

Få høre åpningen på noen av deres bøker da vel!

9 kommentarer Legg til din

 1. labben sier:

  Genialt, jeg er med!

 2. Haruhi sier:

  Så smart! Henger meg på 🙂

 3. animablu sier:

  Jeg vil også være med 🙂

 4. Eva @ Tanz sier:

  God idé. Liknar litt på konseptet «Book beginnings on Friday» som bloggen «A few more pages» heldt på med, men eg syns det er kjekt å få det i den norske bloggosfæren og. Måtte hive meg på sjølvsagt: http://www.miromurr.no/tanz/?p=1842

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s