Skjebnehjulet

Noen ganger er litt lettbeint underholdning alt man trenger. Til slikt er svenske Kajsa Ingemarsson perfekt. Jeg har lest Skjebnehjulet.

Kajsa Ingemarsson er altså en av svenskenes mest populære chicklitt (om man egentlig skal kalle det for det) forfattere. Hennes debutbok Små sitroner gule ble en enorm suksess, og den har jeg faktisk også lest. Veldig søt, mener jeg å huske. Men nå handler det altså om Skjebnehjulet, en bok som kom ut i 2008. Her til lands er den gitt ut på Gyldendal.

Og boken? Den vant jeg i pocketkonkurranse hos Gyldendal forlag.

I skjebnehjulet møter vi tre svenske damer som alle bor i samme nabolaget i en liten svensk by. Ellinor er i tjueårende og hjemme med sitt første barn. Nina har en tenåringssønn og er helt fornøyd med tilværelsen som frisør. Miriam er hjemmeværende husmor der barna har flyttet ut og livet handler om raking, naboer og kaffe. De tre kvinnene som alle bor i samme gate, blir etterhvert som en alternativ dame flytter inn i gaten deres knyttet tettere sammen og livene begynner å forandre seg.

Dette er lettbeint underholdning, og handler om vennskap, å bli eldre, meningen med livet og slike ting. Det er en bok som slukes på et par kvelder på sengekanten, uten å etterlate seg de dype sporene. Fortellingen er i og for seg søt, men det er ikke så mye mer å hente. Den er sikkert alle tiders for kvinner som føler seg litt satt, og kanskje kan trenge et spark bak for å gjøre noe med livet sitt. Ikke at man får et så veldig kick av denne boken, men tankene begynner kanskje å kverne?

Dette er ikke direkte chicklitt, men en underholdningsroman er det definitivt, og jeg vet ikke om mange gutter som hadde giddet å bruke særlig med tid på en bok som denne. Men for all del, et deilig avbrekk fra lange, tunge bøker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s