Ukens første avsnitt #5

Hver mandag deler jeg åpningen av en bok. Det kan være boken jeg leser, en jeg alt har lest og  få dele eller en jeg gleder meg til å lese. Del gjerne du óg!

I går kveld leste jeg ferdig Nikolaj Frobenius sin bok Teori og praksis (som snart kan sees filmatisert på kino). Denne skal dere få høre mer om (i morgen kanskje?), men i dag skal dere få lese romanens åpning. Den representerer i og for seg bokens form ganske godt, og jeg liker det!

«Romanen kunne selvfølgelig ha begynt et helt annet sted (hjemme i leiligheten hans på Majorstuen i Oslo, for eksempel, mens han står på badet og studerer en hevelse på den høyre siden av halsen (bestandig er det på den høyre siden av kroppen at sykdomstegn gir seg til kjenne, på den svake siden hans, den visne siden), rett over kragebeinet: en motbydelig liten kreftsvulst. På halsen, av alle stedet, tenker han, og lar blikket gli nedover speilbildet av kroppen sin inntil han rykker seg løs og snerrer helvetes hypokonder mens han klemmer den lille utveksten), gjør den ikke det, romanen, den begynner her, på Europavei 18, sørgående mot Drammen, mens han sitter i sin sytten år gamle Mercedes og lytter til noen hvesende ulyder under panseret.»

Har du en bok du vil dele åpningen av, blir jeg veldig glad. Lag et innlegg og legg igjen en kommentar, så lager jeg en liste fortløpende!

4 kommentarer Legg til din

  1. Eva @Tanz sier:

    Fin start på Teori og praksis.
    Langt på kveld, men no har eg fått ut min bokstart og.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s