Stormfulle høyder

Sterk lidenskap, forblåste omgivelser og kjærlighet/hat for harde livet. Jeg har lest Stormfulle høyder.

Emily Brontë, en av tre Brontë-søstre som er blitt nokså kjente. Stormfulle høyder (etter Wuthering Heights) er hennes eneste roman, som kommet ut året før hun døde (1847). Ellers er hun kjent for å skrive poesi. Stormfulle høyder er altså nå å finne på min pensumliste. (Og jeg må innrømme, hadde den ikke vært der, hadde jeg aldri lest den)

Bokens handling går som det her: «Handlingen i romanen er lagt til Yorkshires ensomme heier som danner rammen rundt en dramatisk kjærlighetshistorie. I sentrum av begivenhetene står Catherine Ernshaw og den mørke, demoniske fremmede, Heathcliff. Han blir brakt til hennes fars hus som hittebarn, og fra dette øyeblikk knyttes Heathcliff og Catherine sammen i en ubrytelig følelse av samhørighet som holder stand gjennom Catherines ekteskap med Edward Linton og som forfølger dem helt ut til grensen mellom virkelighet og drøm, liv og død.»

Det er kanskje litt trist å si at det jeg likte best ved boken, var boken – rent fysisk. Den har pene gullborder på forsiden, kapitélbånd og stjerner på innsiden.

Jeg vet at veldig mange er glad i denne boken, og den faller innunder bøker som Stolthet og fordom, Jane Eyre o.l. Det er, som dere nok har forstått, ikke slikt jeg leser til vanlig. Så, i stedet for å si så mye om den, får jeg heller bare si at den som liker kjærlighet og intriger i spedd en dæsj 1800-tall sikkert liker denne boken – selv har jeg tenkt til å kaste meg over noe så moderne at jeg ikke vet hva det skal bli en gang..

3 kommentarer Legg til din

 1. ellikken sier:

  Vel, hva skal jeg si… Du har i det minste forsøkt! (Så skal jeg sitte på mine hender for å unngå å taste måpefjes og alt for mange utropstegn. Selv er Wuthering Heights en av mine favoritter. Say no more 🙂 )

 2. Elida sier:

  «Wuthering Heights» er ingen favoritt, eg syns boka er ekkel og grusom, men historien om dei to som ikkje kan få kvarandre for dei er ikkje av same klasse og blablabla er nydelig. Viss du vil lese meir Brontë anbefaler eg Anne Brontë’s «The Tenant of Wildfell Hall.»

 3. KindleJoy sier:

  Prøv noe helt annet – «Divergent» av Veronica Roth. Futuristisk, dystopisk og en dæsj kjærlighet blant to helt andre individer i en helt annen verden. Når det er sagt så leser jeg også Brontë … Jane Eyre er min soleklare favoritt. Kanskje jeg er en smule … schizofren? 😀

  (review av Divergent her : http://ebokhyllami.blogspot.com/2011/09/bokomtale-divergent-av-veronica-roth.html

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s