Drama med Hilde

Smånevrotisk og en smule hysterisk. Dramalærer Hilde har definitivt sider enhver kan kjenne seg igjen i, til tider blir det litt slitsomt. Jeg har lest Drama med Hilde.

Vigdis Hjorth er i dag en av Norges fremste kvinnelige forfattere. Hun har skrevet i mange år, og er en kjent og kjær forfatter. I boken jeg har lest står det på innsiden «Vigdis Hjorth (27) er en prisbelønnet barne- og ungdomsbokforfatter». Det er altså en stund siden Drama med Hilde kom ut, nærmere bestemt 24 år siden. Mye har skjedd siden da.

I boken møter vi Hilde. Hun er i slutten av tyveårene (nå skriver Hjorth helst om kvinner i overgangsalderen) og er dramalærer på ungdomsskolen. Hverdagen går som vanlig, og Hilde blir mer og mer opphengt i hverdagsproblemer som ikke egentlig er problemer.

Det er en morsom bok, og Hjorth tar mange ting på kornet. Selv har jeg nettopp begynt med briller (og linser) og synes særlig passasjene om hvordan hun liker å være nærsynt, for da blir verden litt mindre stygg, er kostelige. Hun har sære hang-ups, tenker alt for mye (!!) over hva andre tenker om henne, hvordan hun fremstår og hvordan hun skulle ønske hun var. Det er vel rimelig allment, og det er kanskje nettopp derfor det vipper på grensen til det slitsomme?

Det er en god bok, og jeg skjønner jo godt hvorfor Hjorth har slått seg stort opp blant de norske forfatterne. Jeg vil også si at jeg liker, gjenkjenner meg selv, denne boken, som er skrevet meget tidlig i hennes forfatterskap enn flere av hennes nye forfatterskap. Så, det blir mer Hjorth på meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s