Størrelsen teller!

Tiden for stearinlys og innekos er definitivt kommet, og det er på tide og krype opp i sofakroken med en god bok, dag inn og dag ut. Men, idyllen er ikke alltid fullkommen.

For en litteraturstudent er det mye som  leses. Hadde jeg elsket bøker som Stormfulle høyder eller Madame Bovary hadde jeg vært i himmelen – jeg hadde i alle fall et litt mer overkommelig pensum. For, når «jobben» min er å lese så mye som jeg synes er sånn passe interessant, er det dessverre alt for fristende til å krype opp i sofaen med noe annet. For det mangler jo ikke på andre ting å lese, frykt ikke! Listene er uendelige og boksamlingen vokser stadig (bare i går kjøpte jeg meg 7, 8? nye (brukte) bøker).

Allikevel sliter jeg litt med å samle kreftene til å lese andre ting. Når man leser hele dagen (nåja, jeg forsøker i hvert fall), for så å skulle krølle seg opp i sofaen med enda mer tekst? Det er (altfor) lett å sette på en film! Nå skal en ikke kimse av det heller, men da må jeg i alle fall begrense utvidelsen av uleste bøker.

Til tross for dette har jeg lest mange bøker de siste dagene. Jeg har faktisk klart å skuffe unna ikke mindre enn 8 bøker (utenom pensum) så langt i september, en måned jeg føler jeg ikke har hatt ork eller tatt meg tid til å lese. Antallet viser noe annet. Men, det skal sies at det ikke akkurat har vært mursteiner jeg har fortært. Flere av bøkene har man kunnet lese på et par timer, andre iløpet av en natt, for slike som gjerne ligger oppe til nærmere morgengry. Jeg har ikke ork til å vie meg til noe større, noe tyngre. Det kan også gå utover pensum. Er boken helt fantastisk, klarer man faktisk ikke la være å lese den – men er boken bare 150 sider gjør ikke det så mye.

Nå om dagen må jeg si størrelsen teller. Mursteinene må vente til sommerferien, eller, hvis de er heldige, juleferien. Men, det var også det jeg skulle gjøre denne sommeren, og jeg kan ikke si at det var så mange mursteiner som ble fortært iløpet av juni og juli. I tillegg kommer jo snart avslutningen på Min Kamp – den kan ikke vente! Er det noen som kan gi meg (enda) større lesekapasitet?

2 kommentarer Legg til din

  1. May Brit sier:

    Wow! Syns gjerne du kan gi meg litt av din lesekapasitet jeg 😉

  2. Elida sier:

    Eg skulle gjerne hatt fleire timer i døgnet, for eg er i eit vanvittig lesehumør for tida, men tida strekker ikkje til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s