Tørst

Vennskap er noe vi alle kan kjenne oss igjen i – noe vi finner sterkt i den nye romanen Tørst. Temaet behandles med en lett underholdenhet, uten å gjøre store innhug i sjela.

Ellisiv Lindkvist er kanskje mest kjent, for oss bloggere, som bloggeren bak Lindkvists logg. Tidligere har hun gitt ut flere bøker, og i høst har hennes siste bok(men første roman!), Tørst, kommer ut på Cappelen Damm. Eksemplaret jeg har lest har jeg fått, rykende ferskt, fra forlaget.

Kristin og Verena har kjent hverandre siden de var små. Gjennom hele livet har de hatt et (veldig) tett vennskap, men da voksenlivet kommer og utdannelsen tar over faller vennskapet fra hverandre.  Flere år senere krysses deres veier igjen, og tilfeldighetene ar de atter en gang spille viktige roller i hverandres liv.

Det er en morsom samtidsskildring av jakten på det lykkelige liv. Det er ikke alltid like lett, til tross for at man er en meget vellykket skuespiller, har utgitt bok og er kjæreste med den kjekkeste av alle de andre kjendisene, eller om man er hemmelig lesbisk (i alle fall bifil).

Fortellingen er bygd opp av mange(!) kapitler, hvor det i første del fortelles fra ungdommens deres, og i de to neste, fra det «voksne livet». Til tross for å være på 300 sider er teksten (relativt) stor, og det er mange halvfulle sider, så det er en lettlest og underholdende roman. Språket er nokså nøkternt, og boken er full av beskrivelser av hvordan de ser ut.

Det er definitivt ting man (jeg) kan kjenne seg igjen i i denne boken, men det er nok i stor grad en bok for underholdningens skyld, som ikke setter så dype spor, annet enn at det var kjekt å lese den så lenge det sto på. Men for all del, litt underholdning om samtidsnorge tar jeg gjerne i mot!

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s