Enslig bokmøte

Til neste bokmøte skal jeg få trykket opp en tskjorte: «BLOGGER (søker bokhandlerjobb)» Til tross for at jeg får bli med, er jeg virkelig ikke en del av gjengen, enda!

På mandag kveld trosset jeg været og kom meg avgårde på et bokmøte. De som inviterte var tre damer som representerte Samlaget, Spartacus, Pax og Schibsted. Jeg var helt alene – midt i en hel gjeng med bokhandlermedarbeidere. Så, godt på plass lengst fremme med et glass vin teller jeg ned…

Klokken raser fremover, og vi går både 10 og 15 minutter over den påståtte starttiden. Jeg skriver og skriver, drikker og skriver litt mer – noe må jeg jo gjøre! Jeg skummer listen over bøker som skal omtales, og konstaterer glad at det er deilig å høre noe annet enn uendelig liste av allerede mye omtalte bestselgere. Her finner vi kategorier som «mannfolk» og «trøbbel».

Endelig begynner moroa. Det er første kveld ut for forlagsdamene, så helt trygge er de ikke. Men jeg klager ikke. De forteller rett frem om bøkene, i spedd et og annet filmklipp med intervju med forfatteren selv. Knall! Her er det ingen bursdagshatter eller sleiver i sikte.

Den første boken jeg merket meg, er en bok jeg leste om i Klassekampens Bokmagasin i helgen; Søsken. En samling av ulike type tekster med utallige innfallsvinkler om nettopp søsken. Og gjett hva, denne boken dumpet ned i postkassen min i går – så denne gleder jeg meg til å lese i!

Noen av de bøkene jeg noterte meg som interessante var Finklerspørsmålet av Howard Jacobsen (en komedie som vant bookerprisen i fjor), Et slag i ansiktet av Christos Tsiolleas (som vi alle fikk, så denne skal leses!), En enkes fortelling av Joyce Carol Oates (som ikke trenger noen videre utgreiing), Kvinnene i Rinnanbanden av Idar Lind(sånt jeg synes er sykt spennende) og Nærgåande skisser av Erling Lægreid. Det er altså stadig mange spennende bøker som kommer, men hvor er tiden for å lese alle disse!?

Jeg satt jo, som sagt, helt alene – og på hvert bord var det lagt ut lodd, ett til hver. Så er kvelden over, jeg har helt i meg to glass vin og niskrevet bare for å ha noe å gjøre i pausene. De lager bokposer med bøkene de har med, og de skal loddes ut. Jeg vinner aldri. Men denne kvelden, med fire ganger så store vinnersjanse (faktisk var det bare tre, for det var en dame som fikk et lodd av meg (og vant på det)), vinner til og med jeg! En meget velfylt pose får bli med meg hjem, og jeg er riktig så fornøyd med kvelden!

Og ja, noen av disse bøkene skal deles ut til dere, så KLIKK og bli med i konkurransen!

Én kommentar Legg til din

  1. labben sier:

    Jeg var også på bokmøte på mandag, men var desverre ikke en heldig vinner. Syns Ragnar Hovland sin bok virket interessant, selv om jeg må innrømme at jeg aldri har lest noe av mannen tidligere. Sveve over Vatna står i hyllen og venter på meg.

    Et Slag i Ansiktet fikk jeg anbefalt da jeg var i Oxford i påsken, men kjøpte den ikke da. Nå tenker jeg at jeg tar fatt på den på norsk. Finklerspørsmålet har jeg på engelsk, så den skal også leses en dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s