Når ting stanger

Inspirasjon, leselyst, leserglede – det kommer og går. Men, det er sjeldent det er så langt ut av syne som det er nå om dagen. Jeg trenger deres hjelp.

Jeg synes ikke studiene er så morsomme om dagen, og dette smitter over på leselysten min ellers.  Det er jo sånt som skjer, men jeg vil gjerne ha den tilbake. Jeg vil heller lese enn bruke tiden på å stirre i taket, noe som hender i et utslag av fullstendig apati. Så, nå ber jeg dere – hvordan finner jeg igjen leselysten?

Husk å dele din fineste leseopplevelse med meg her, og vinn en bok!

3 kommentarer Legg til din

 1. Lise Grimnes sier:

  Det jeg gjør når jeg mister leselysten, er å lese sinnsykt lettleste bøker som glir motstandsløst ned og som har stor underholdningsverdi, f.eks. romantiske bøker, eller fantasybøker. Dette kommer jo veldig an på hva slags leser du er da – noen liker jo ikke den sjangeren, men altså finne din favorittsjanger og bare lese det.
  Når det er sagt så går jo lesing i bølger, og det er lov å ta seg en skikkelig pause.
  Når det gjelder pensumlesning så er det litt det samme: Les lett pensum en periode, bli med i kollokvier så du får diskutert pensum (det fører ofte til engasjement – hvis du har en god kollokvie vel og merke) og ikke minst: Snakk gjennom pensum høyt for deg selv hjemme. Hold foredrag for bokhylla. Det hjalp meg utrolig mye.
  Og se noen fine filmer/tvserier som er lett fordøyelige.
  Og gå tur i skogen.
  Og motta mange klemmer.
  Og vær åpen om hvordan du har det, dere er garantert flere på studiet som er lei.
  Hva studerer du forresten? Nysgjerrige meg.
  Hilsen Lise(Knirk)

  1. kasiopeiia sier:

   Takk for hyggelige kommentarer – jeg tror virkelig jeg skal forsøke å gå meg en tur, samt skaffe noen nye tvserier. Egentlig burde jo dette være ideelt for å få lest noen av de godt over 20 novellesamlingene jeg har (fort og gæli).. men vi får se!
   Studerer litteraturvitenskap (eheheh…), og nå om dagen føler jeg rett og slett det er det som har tatt knekken på leselysten. Men – den kommer nok tilbake, får vi håpe!
   Pst! Skulle forresten ønske hybelen min hadde hatt peis ja – kanskje jeg skal kjøpe en peisdvd hos Clas Ohlson?

 2. Kanskje det hjelper å bare finne en helt ny bok. En som ikke er så veldig lang, sånn at du vet at du kommer i mål ganske fort, og som du har gledet deg til å lese? Også vil jeg anbefale å lage en kopp kakao og fyre i peisen og sette deg inn og se på regnet mens du planlegger hvilken bok du skal lese 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s