Trist som faen

Etter å ha hørt Ari Behn lese fra sin siste bok, rasket jeg i dag med meg hans Trist som faen på lydbok. Én time med korte fortellinger.

Også Ari ser vi er blitt litt eldre siden debuten...

I 1999 debuterte Ari Behn med boken Trist som faen. Det er en syltynn bok bestående av ikke mindre enn 15 fortellinger. Lydboken, som jeg har hørt, er lest av forfatteren selv. Forlaget, Kolon Forlag, forteller om boken som dette: «I Trist som faen tar Ari Behn leseren med til Afrika, Las Vegas og Småby-Norge, og et gjennomgangstema er unge mennesker som prøver å finne sin plass i en komplisert tilværelse.»

Av fortellingene jeg liker best, må jeg nevne Helt inn i himmelen, Muren og Fattern og jeg. Jeg liker slike korte, fragmentariske fortellinger, men synes det rett og slett er litt vanskelig å lese – og særlig å høre det hele i ett. Det tok ikke mer enn en time å komme seg gjennom de, men jeg har en tendens til å glemme de fleste historiene når de kommer som det, på løpende bånd. Og det er ikke for det, noen av disse historiene gjør det ikke så mye at jeg glemmer. Noen blir for meg intetsigende og uten å gjøre egentlig noe særlig inntrykk i det hele tatt.

Jeg tror jeg liker Ari Behn som leser, men litt usikker må jeg innrømme jeg blir. Til tider (særlig i tittelfortellingen) ble det så veldig «jeg er en litt landsens gutt som har vokst opp i Moss» preg over lesinga. Men, han har en innlevelse og tilstedeværelse i sine tekster, som kanskje ikke alltid utenforstående opplesere vil ha.

Noe blandet var dette, og jeg har fortsatt ikke funnet den optimale måten å lese slike bøker på (tips mottas med takk), men jeg skal nok prøve meg på Behns siste bok også, Talent for lykke, som er meget lik i stilen – med små fortellinger, tilspisset til det aller siste.

Én kommentar Legg til din

  1. Anja sier:

    Jeg har rett og slett knkludert med at jeg blir bare trist som faen av å lese den boken der… Jeg klarer ikke å like den rett og slett!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s