Nattmannen

Med et hode på stake, narkotika og innvandrere skriver Lier Horst seg inn i norsk krimtradisjon som en i mengden. Jeg har lest Nattmannen.

For noen uker sider hørte jeg Jørn Lier Horst snakke om sitt forfatterskap, og sin nye bok. Han er politimann selv og skriver dermed realistisk (påstår han i alle fall selv) politikrim. Jeg har hørt Nattmannen på lydbok, som kom ut i fjor på Gyldendal.

I Nattmannen dukker hodet på en ungjente opp på en stake i Larvik sentrum. Politimann Wisting nøster seg frem til innvandrere og narkotika, med litt hjelp fra datteren Line som er VG-journalist.

Spenningen er tilstede, men uten å bli en sånn creepy spenning som kryper oppetter ryggen på en mens en leser. Det mest ekle sånn sett er kanskje hvor dagsaktuell slike problemstillinger er her til lands.

Språket er, som det pleier å være i krim, tilbakeholdent og tar lite oppmerksomhet. Allikevel bet jeg meg merke til at det er noe som gjentas flere ganger enn nødvendig, og at det kunne vært knadd litt mer til for å kanskje få enda litt mer slagkraft.

Dette er klassisk norsk krim. Spennende og innviklet, men ikke noe utenom det vanlige. Man drives fremover av det uoppløste mysteriet – men jeg kan ikke se at Lier Horst skiller seg monumentalt fra andre, dyktige krimforfattere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s