Julegavetips – Krimelskeren

Første julegavetips ut er i dag til krimelskerne. Jeg vil forsøke å presentere nye og gamle bøker, hardcover og pocket – og ulike typer krim. Håper du finner noen tips som kan brukes!

Den nordiske krimen er veletablert og kjent for sin kvalitet. Jeg kan jo ikke si meg uenig, når sant skal sies er nesten alle krimbøkene jeg leser fra Norden. Liza Marklund sin serie om journalisten Annika Bengtzon har jeg slukt fra enda til annen. Nå i høst er den endelig(!) kommet en ny bok i serien, Borderline, men om man vil ha en billigere variant finnes alle de andre bøkene i serien i pocket. En annen jeg synes skriver riktig så spennende krim er Knut Faldbakken. Veldig typisk norsk krim fra bygda og småbyen. Ellers må også følgende navn nevnes; Henning Mankell og Lars Kepler.

Om vi skal forsøke å bevege oss bort fra denne typen krim (som kan bli skremmende lik om man leser for mange etter hverandre. Hans Olav Lahlum skriver i tradisjonen til Agatha Christie. Begge disse er aktuelle for folk som ønsker spenning fra tradisjonelle «lukkede rom». To andre eldre, britiske herrer som også bør nevnes er Edgar Allan Poe som kanskje ikke er direkte krim, men gotiske skrekkfortellinger (jeg lover gåsehud) og Roald Dahl med sine noveller med mørk humor og overraskende sluttpoenger, f.eks. samlingen Et hode kortere og andre hårreisende historier. Dette er noe for den som er glad i litt grøss, men lei den krimen som frontes for harde livet i dagens bokhandlere.

Jeg må innrømme dette ikke er mitt sterkeste punkt – så hvis du har noen anbefalinger du vil legge til, skriv det i kommentarfeltet!

3 kommentarer Legg til din

 1. Jeg har plukket med meg Natthagen av Faldbakken hjem fra jobb, så nå gleder jeg meg veldig til å lese den. Jeg har ikke lest noe krim av ham tidligere.

  Fans av britisk krim kan kanskje også like Alan Bradleys bøker. Flotte tips, selv om jeg er uenig i Lars Kepler.

  1. kasiopeiia sier:

   Natthagen gleder jeg meg til å lese selv! Til ferien, kanskje? Når det gjelder Lars Kepler må jeg innrømme jeg ikke har lest noe skrevet av ham (dem) selv, men hørt mye skryt – så skal ikke argumentere hverken for eller imot.
   Jeg glemte jo forresten å nevne Jens Lapidus i innlegget – han må med!!

 2. Har aldri blitt fristet til å lese Hypnitisøren av Kepler, men Paganinikorntrakten anbefales på det varmeste! Det er mange andre svenske forfattere som godt kan lige under juletreet. Håkan Nesser og Leif GW persson kan gjerne også passe som julegaver.
  Hilsen en som foretrekker harde pakker 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s