Julegavetips – Den som egentlig ikke leser så mye

Vi bokelskere er jo glad i å dele lesergleden – kanskje også med de som ikke er like glade i bøker som oss. Her kommer noen tips til bøker som også ikke så store bokentusiaster kan finne glede i!

Det er mange ulike grunner til at folk ikke leser like mye som meg. Noen leser bare litt, andre orker ikke å lese så himla mye. Andre er kanskje overhodet ikke interessert – men vi forsøker tvinge dem med at man bør i alle fall lese én bok – og denne boken er nettopp den du har lagt under treet i år!

Brageprisen ble delt ut for ikke lenge siden – og boken som vant for Barne- og ungdomsbøker kan også leses av voksne, litt barnlige voksne i alle fall. Inga Sætre har gitt ut tegneserieromanen Fallteknikk.

Om man allikevel vil forsøke seg på det klassisk skrevne ord, men kanskje overveldes av tekstmengden, kan jo en novellesamling være kjekt. Der kan du lese en historie på et par sider – perfekt. Blant mine novellefavoritter finner du Bjarte BreiteigEdy Poppy og Ernest Hemingway.

Blant romaner som er lette, korte og man ikke kan la være å bli grepet av vil jeg nevne Helga Flatland sin debutbok Bli hvis du kan. Reis hvis du må. (og skulle denne falle i smak er oppfølgeren ute, og bursdagsgaven også i boks) Tore Renberg er en forteller som er fantastisk dyktig til å fortelle – og jeg har enda til gode den som ikke er blitt grepet av hans bøker om Jarle Klepp. Min personlige favoritt er Mannen som elsket Yngve.

Jeg blir veldig glad om du har tips, for dette var litt vanskelig. Så, legg igjen i kommentarfeltet!

Én kommentar Legg til din

  1. Silje sier:

    Jeg har også tipset om Helga Flatland sin første bok. Ellers vet jeg at mange som ikke leser særlig mye skjønnlitteratur liker veldig godt Erlend Loe sine bøker. Naiv.Super, Tatt av kvinnen, Doppler og hans nye bok Fvonk er jo ganske tynne. Tegneserieromaner kan jo også være noe, Drageløperen har for eksempel akkurat kommet i tegneserieform i norsk oversettelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s