Søsken

Som én av fire søstre har jeg et sterkt forhold til mine søsken. Og jeg er ikke den eneste – her er en bok fult av tekster om alle mulig tenkelige konstellasjoner av søskenflokker. Jeg har lest Søsken.

Med utspring i Trondheim og tidsskriftet Ratatosk som er «eit samarbeidsprosjekt mellom forfattarmiljøet i Trondheim og det litteraturvitskaplege miljøet ved NTNU. Vi kombinerer det kreative og det akademiske», har antologien Søsken sprunget ut. Det er en finfin, stor bok gitt ut på Samlaget forlag, som også har sendt meg mitt eksemplar, og har god spredning på tekstbidragene.

Noen av de kjente navnene vi finner i boken er Gunnhild og Olav Øyehaug, Tomas Espedal, Frode Grytten og Selma Lønning Aarø. Men det er også en stor del av tekstene som er skrevet av redaksjonen, som består av to søskenpar; Kjersti og Ingrid Rognes Solbu og Guri og Sigrid Sørumgård Botheim. Det er utallige innfallsvinkler til temaet, og man finner definitivt en tekst man liker blant det store utvalget.

Jeg skal innrømme at jeg enda ikke har lest boken tvers gjennom, til tross for at det er en stund siden jeg fikk den. Men, jeg liker den veldig godt. Spredningen på type tekster er som nevnt stor og god, og designet er meget tiltalende og behagelig. Her er det om alle slags søsken, så den passer til enhver, selv de som er enebarn, og jeg satser på at dette blir en hitt under årets juletrær landet rundt – for her er det noe for enhver smak.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s