Julegavetips – Til de yngre leserne

Til tross for at jeg sjelden leser bøker regnet for barn og ungdom vil jeg forsøke samle noen av mine favoritter fra tidligere år, samt trekke frem noen nyere jeg har vært borti.

Til de aller minste leste jeg for en tid tilbake en fantastisk billedbok om en supertøff katt, Don Fridtjof, skrevet av Anna Bache-Wiig. Denne ble også godt tatt imot av mine søte små. En annen bok som er ny av året, og som blir en av mine julegaver er Henrik And av Anna R. Folkestad. Ellers er jo selvfølgelig Lille Larven aldri mett, en udødelig klassiker!

For de litt eldre, har jeg forstått at Maria Parr har skrevet flere fantastiske bøker. Særlig synes jeg Tonje Glimmerdal virker som ei tøffing som fører Pippiarven videre. Torill Thorstad Hauger fra vikingtiden er bøker som fortsatt står høyt i kurs. Ellers kommer man aldri unna Roald DahlAstrid Lindgren og Charles Dickens’ David Copperfield.

I ungdomstiden slukte jeg enorme mengder bøker, og handlingen i de fleste har jeg glemt – men stemningene sitter fortsatt igjen. Per Nilsson sin Hjertets fryd er en av disse. Karin Kinge Lindboe er i høst ute med en oppfølger til sin bok Stella, et gavetips om enten å gi den første – eller den andre. En annen bok av nyere dato er Mitt bankande hjarte av Alf Kjetil Walgermo (en fin mulighet til å smugle inn litt nynorsk óg).

Det finnes kanskje folk der ute som er mer oppdaterte enn meg på nyere utgivelser av barne- og ungdomsslitteratur – del gjerne i så fall!

Pst! Nå kan du vinne en finfin bokpakke som trekkes på selveste julaften bare ved å legge igjen en kommentar på dette innlegget. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s