Julegavetips – På jakt etter ny kunnskap

Dette er et forsøk på å samle bøker som ikke er skjønnlitteratur; alt fra biografier til årbøker, via historie og vitenskap. Alle felt dekkes nok ikke, alle har jo ulike interesser!

Da jeg var liten fikk jeg og min søster alltid Guinness rekordbok – og den kommer jo fortsatt ut år etter år, og jeg tviler ikke på at rekordene er villere enn noen gang! En bok jeg kunne tenkt meg under treet i år er Hans Olav Brenner sin Om å skrive – et must for enhver som er glad i norsk samtidslitteratur.

For de som er glad i historie og biografier, vil jeg anbefale Tore Rem sin tobindsbiografi om Jens Bjørneboe. Denne har jeg selv stående i hylla – ventende på en ledig stund. En bok som var nominert til Brageprisen og hørtes ut som en real mannegave er historien om samer og reinsdyr i Alaska, Redningsmenn og lykkejegere skrevet av Roy Andersen.

Amerikanske Siri Hustvedt har skrevet en fantastisk fin essaysamling, En bønn for eros, som er på grensen mellom det personlige og det skjønnlitterære.  En annen essaysamling jeg har merket meg er Ragnar Hovland sin Kunsten å komme heim. En bok som er kjent for de fleste, men som jeg stadig møter folk som ikke har lest, er Gunnhild Corwin sin tårevåte, men viktige bok Idas dans.

Jeg merker at dette ble en meget subjektiv samling av bøker… Jeg ser gjerne at du supplerer om du har noen bøker å anbefale!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s