Fremtidens valgkvaler

Siden jeg tross alt er litteraturstudent, lar jeg dette også bli et lite vindu for studiesnakk. Nå er jeg nemlig ferdig med alt obligatorisk utenom bacheloroppgaven, så hva skal man velge?

Man forsøker jo å stake ut fremtiden. Man har ambisjoner og drømmer – realistiske såvist som urealistiske. Felles for alt er at det ikke er en yrkesutdannelse for det jeg ønsker, så mange valg må tas, man må håpe på flaks og man kan ikke ha full kontroll over fremtiden.

Skal man gjøre et forsøk på å velge fornuftig, ta «brukbare» emner som engelsk – og her er det da fonetikk og grammatikk… (jeg trenger kanskje ikke si dette er særlig morsomt) Jeg har jo ikke akkurat storkost meg med de emnene jeg har tatt hittil, så jeg merker det frister med å bare ta emner som ser morsomme ut. Men hvilken nytte har man egentlig av å kunne om retorikk og litteratur rundt husmorrollens fremvekst etter krigen (kvik204) eller kjønn, seksualitet og kultur.. Valgene er mange, og det finnes ingen måte å egentlig avgjøre hva som er rett eller lurt. Skal man følge magefølelsen, satse på at motivasjon er med på å gjøre det mulig å gjøre det litt bedre enn hva jeg har klart så langt?

Heldigvis trenger jeg ikke å bestemme meg helt enda, men jeg liker jo å vite sånt litt på forhånd… Er det noen som har noen gode tips for hvordan velge, tar jeg gjerne imot!

3 kommentarer Legg til din

 1. Lise Grimnes sier:

  Magefølelse! Magefølelse! MAGEFØLELSE!
  Når det gjelder den type valg, synes jeg du skal satse på det du synes er morsomt og interessant framfor fornuftig. Det er mange som er uenig med meg i det, men jeg tror at du allerede har tatt det viktigste valget; nemlig å studere litteratur. Hva du velger innenfor det, tror jeg i ettertid kan gi deg uttelling i at du velger i engasjement snarere enn fornuft. Det er min erfaring. God jul!

 2. Silje sier:

  Kunnskap er vel alltid nyttig:-) Jeg er enig med Lise her at du allerede har tatt det viktigste valget. Min erfaring er ihvertfall at jeg husker best det jeg likte og synes var interessant. Hva er da vitsen med å ha tatt fag som ser bra ut på papiret, men som man egentlig ikke har fått med seg, bortsett fra å ha det på papiret selvfølgelig:-) Jeg har ihvertfall ikke angret på valg jeg har tatt som har vært morsomme, men som jeg kanskje ikke har fått veldig stor bruk for i jobbsammenheng senere.

 3. Julie sier:

  Ta emner som høres interessante ut. 🙂 Det er selvsagt en fordel om de har noe med faget ditt å gjøre, da, men det kan jo være så mangt! Du har allerede gjort unna det obligatoriske, og da er, vel, det du MÅ ha ferdig. Utover det synes jeg du skal velge noe gøy. Jeg studerer historie, og har litteratur som 40-gruppe. De frie emnene bruker jeg stort sett til flere historie- og litteraturfag, fordi jeg synes det er gøy. 😛

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s