Naken i Hijab

En fortelling om en norsk kvinne i ukjent farvann fortelles på en litt simpel måte og faller dermed litt gjennom, til tross for en god historie. Jeg har lest Naken i hijab.

Gunn Marit Nisja har i år debutert med Naken i hijab en bok som tar for seg en norsk kvinne i den egyptiske kulturen. Hun bygger det på egne erfaringer fra Egypt (ikke direkte biografisk, etter hva jeg har forstått) og er blitt utgitt på Juritzen forlag. Eksemplaret jeg har lest har jeg fått av dem.

Naken i hijab møter vi Live som er på ferie i Egypt. Hun forelsker seg, og bestemmer seg etterhvert for å flytte dit, og at det blir en opplevelsesrik erfaring, er kanskje ingen stor overraskelse.

«Vi hadde giftet oss! Jeg var full av fryd og triumferende glede.
Vi hadde giftet oss, men vi kjente egentlig ikke hverandre.
Vi hadde giftet oss. Jeg var stiv av skrekk og fullstendig i villrede om hva fremtiden kunne tenkes å by på.»

Boken er meget lettlest og lett å fordøye, men gir allikevel mulighet for å reflektere over kulturforskjeller og hvordan man til tross for gode intensjoner og kjærlighet, ikke alltid får det til å funke. Nisja benytter seg av en standard og kanskje litt for enkel oppbygging, så dette er ingen nyskapende eller oppsiktsvekkende bok, men hun har allikevel en spennende historie å fortelle. Nå skal ikke jeg si at jeg bare leser tunge, dype bøker som skal være nyskapende og superoriginale, men dette er en bok som appellerer til kvinner som ikke leser like mye som meg, og som bare trenger en god historie å kose seg med, der alt til slutt ender godt (selvfølgelig).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s