Nok et år er gått

365 dager, 89 bøker. Jeg er ikke en spesielt bevisst leser, men forsøker å følge lystprinsippet, sånn i tillegg til pensum selvfølgelig. Men hva resulterer det egentlig i?

Det finnes så utrolig mange bøker å velge mellom, og så utrolig mange måter å velge hvilke man skal kaste seg over. Det finnes mange bokbloggere som driver med lesemål og utfordringer av ulike slag, men ikke for meg. Jeg vil lese de bøkene jeg har lyst til, når jeg har lyst. I år har det blitt 89 stykker, noen mindre frivillig – andre med fryktelig mye lyst og glede.

En av de bøkene jeg husker best fra året som gikk oversettelsen til nynorsk av den danske forfatteren Pia Tafdrups Stjerne utan land. Også de to første bindene av Haruki Murakamis store verk 1Q84 var utrolig bra – og gjett om jeg gleder meg til siste bind! Det var også Edy Poppys novellesamling Sammen.brudd.
Mirijam Kristensens (Dagene er gjennomsiktige) og nederlandske Kluun (Kvinne går til lege, mann går på byen) skriver begge to meget godt om det å miste noen. 

Om vi skal se på leseåret gjennom tall, kan jeg opplyse at det er 43/46 (kvinner/menn) som jo er nokså likt. 47 av bøkene er skrevet av norske forfattere, alt for få av forfattere utenfor vesten.

I tillegg har jeg i år opprettet en facebookside der du kan følge bloggen min, og korte tanker om hva jeg tenker ellers. Følg meg gjerne! Jeg har også lagt ut min første videoblogg (vi får se om det blir fler…) og inngått samarbeid med flere spennende partnere. Nå vokser boksamlingen raskere enn hva jeg kan styre over, og jeg ser frem til et nytt, spennende leseår.

Godt nytt år, kjære lesere!

3 kommentarer Legg til din

 1. Bokelskerinnen sier:

  Godt nytt år 🙂 Stjerne uten land er en av bøkene jeg må få lest i løpet av dette året, fikk veldig lyst til det etter at jeg leste anmeldelsen din. Ønsker deg et flott leseår!

 2. Eirin sier:

  Godt nyttår! 🙂

  1. astridterese sier:

   Godt nyttår!

   Jeg er også en leser som følger lystprinsippet. Problemet er egentlig at det finnes for mange bøker jeg ønsker å lese og for liten tid! 🙂
   Jeg har meldt meg på en leseutfordring; Lines lesesirkel – 1001 bøker, men det er fordi jeg også har et ønske om å lese flere klassikere.
   Jeg har også, når jeg tenker meg om, satt et mål om hvor mange bøker jeg ønsker å lese dette året. Men det er ingen rigid grense – det blir så mange som det blir 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s