Borderline

Annika Bengtzon er nok en gang tilbake, og det kan jeg like godt. Noen ganger trenger man ren underholdning! Jeg har lest Borderline.

Liza Marklund er en av Sveriges krimdronninger. Nå er hun ute med den niende boken om Annika Bengtzon. Boken er utgitt på Piratforlaget i 2011 og eksemplaret jeg har lest er fra biblioteket!

Om bokens handling skrives det slik: I løpet av kort tid blir fire unge mødre funnet drept, stukket bakfra. Man aner at en seriemorder er på ferde. Annika Bengtzon er tilbake på jobb i Stockholm, etter tre år i Washington. Mannen Thomas befinner seg på en konferanse i Nairobi og på en rekogniseringsreise ved grensen til Somalia bli han og resten av delegasjonen kidnappet. Når regjeringen nøler med å forhandle blir gislene henrettet én etter én.

Annika får som man skjønner hendene fulle med kindnappingen, og er like mye journalist som i de tidligere bøkene. Men det funker allikevel. Det veksles relativt hyppig mellom Thomas, Annika og avisredaktøren. Driven er god, og boken leses raskt ut på en kveld eller to i sofakroken.

Endelig var Liza Marklund tilbake med nok en slukebok om den svenske journalisten. Vi har alle våre favoritter når det kommer til bøker som skal slukes og underholde oss en kort stund, og for min del kommer disse bøkene høyt på listen. Bøkene er lett fordøyelige og ikke klassisk krim. Flere drap begås men vi følger en journalist, en vinkling jeg liker godt. Språket er lett og drivende, og boken slukes; akkurat det formålet jeg trengte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s