Sommernattsdrømmen

I et sammensurium nærmest på samme nivå som En midtsommernattsdrøm utfordrer Anna Bache-Wiig fantasien i sin roman. Jeg har lest Sommernattsdrømmen.

Anna Bache-Wiig er utdannet skuespiller, men har også skrevet flere bøker. Boken kom ut i 2006 og jeg har hørt den på lydbok, lest av forfatteren selv. Eksemplaret er lånt på biblioteket.

I Sommernattsdrømmen henter Bache-Wiig inspirasjon fra sitt hovedfelt; nemlig teateret. Helena er lett forvirret og frustrert, og drar dermed avgårde til Latvia for å rømme. I Latvia skal nemlig Shakespeares komedie En midtsommernattsdrøm settes opp, og Helene sier hun er teaterstudent som gjerne vil være med på prosessen.

Det hele forvikles inn, akkurat som i Shakespeares stykke. Personlig synes jeg drømmeverdenen til Shakespeare Midtsommernattsdrøm er blant det fineste, og liker måten Bache-Wiig blander inn replikker fra stykket. Det er en lett og fornøyelig bok, som gir en gode følelser. Lysten til å lese Shakespeare blir også vekket, og man drømmer seg virkelig bort – akkurat som Helena selv gjør i boken.

Det er ikke en dyp, vanskelig roman – men det er en roman som viser frem teatermiljøet og hvordan man kan fanges inn i drømmer, og ikke helt klare skille den fra virkeligheten. Jeg liker romanen, og jeg liker definitivt innlesningen gjort av Bache-Wiig, til tider tonesatt riktig så fint. Den inspirerer til å lese og å se mer teater, og det har vi vel alle bare godt av!

2 kommentarer Legg til din

  1. Kathleen sier:

    En midtsommernattsdrøm er en av stykkene til Shakespeare jeg har mindre i mot. Så det oppført på teater for noen år tilbake, og jeg likte det veldig godt. Det er noe med den drømmeverdenen altså (og alle de fine navnene).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s