En bokpushers bekjennelser

den

Bekjennelser kan være juicy og veldig morsomme å lese – andre ganger blir det verken personlig eller spennende å lese om… Jeg har lest En bokpushers bekjennelser. 

Kristenn Einarsson var i mange år leder for de Norske Bokklubbene og har nå skrevet sine memoarer (eller «bekjennelser» som han selv kaller de) fra den tiden. Boken er nå utgitt på Gyldendal forlag (takk for eksemplaret), men at det er gjort av andre årsaker enn langt og nært bekjentskap kan jeg ikke forstå…

Jeg må ærlig innrømme – jeg skjønner ikke hvorfor denne boken er utgitt mellom stive permen til salgs for gud og hverman. Dette er da ikke interessant. Jeg leste denne i håp om å få innblikk i bokbransjen og hvordan det fungerer – f.eks. hvordan en bok blir utvalgt som hovedbok i en bokklubb. Slikt blir det fortalt minimalt om, dessverre. Noen ganger får man følelsen av at Einarsson nærmer seg det i alle fall for meg er det interessante, men han dukker aldri ordentlig ned i det. Han snakker om lidenskap til litteraturen og en glede i å kunne formidle dette. Hvorfor feiler han da så grosalt når det gjelder å formidle dette i sin egen bok?

For Einarsson er det tydeligvis kun en oppramsing av tall, uenigheter og år som gjelder. Det ramses opp, det ene uinteressante tallet etter det andre. At dette er noe som er en del av Bokklubbens bakgrunn er selvfølgelig, men jeg hadde forventet meg noe, men ikke så mye av dette i disse «bekjennelsene». Det hele kan skrives opp som en del av bokklubbens historie, men særlig salgbart er det ikke. Det kan kanskje være interessant å få en oppfriskning av hukommelsen for de som satt midt oppi dette da det skjedde, men det kan umulig være noen andre som interesserer seg.

3 kommentarer Legg til din

  1. Randi sier:

    Takk for advarselen. Dette høres ut som den reneste sovemedisinen! 🙂

  2. Silje sier:

    Det virker som om tittel og innhold krasjer veldig her. Boken fikk meg til å tenke på Trond Andreassen sin bok Bok-Norge som vi hadde på pensum da jeg studerte Bibliotek- og informasjonsvitenskap på høyskolen. Den var ganske interessant om bokbransjen selv om den også inneholdt en del statistikk. Angrer nå litt på at jeg aldri kjøpte den, men kun lånte den:-)

  3. Takker for at jeg slapp å bruke penger på denne. Kanskje ikke helt min sjanger likevel, forøvrig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s