1Q84, bok 3

den

De som sier de ble skuffet over det siste bindet i Murakami sitt store verk, vet jeg ikke hva har lest. Jeg synes han opprettholder magien og driven fra de to foregående. Jeg har lest 1Q84 bok 3.

1Q84 er den japanske forfatteren Haruki Murakami sitt største verk. Boken består av tre deler, og den tredje og siste kom ut her til lands i Mars. Boken min takker jeg Bokdykk for å ha havnet i min postkasse.

Handlingen fortsetter der bok 2 sluttet, selvfølgelig. (Omtalen av den kan du lese om her) Vi følger fortsatt Aomame og Tengo i deres jakt på hverandre og en vei ut av året 1Q84. Det er til tider riktig så spennende, og det kan nesten kalles en spenningsroman. Allikevel, når alt kommer til alt, er det nok en litt skrudd kjærlighetsfortelling.

«Å gjøre slutt på livet var eneste vei ut av 1Q84. Til gjengjeld ville Tengo redde livet. I det minste var det hva Lederen hadde lovet. Han hadde gitt henne sitt ord i bytte mot døden.
Aomame syntes ikke det var så trist å skulle dø. Det hadde vært bestemt siden hun ble dratt inn i 1Q84. Jeg følger en allerede uttenkt plan, tenkte hun. Og var det egentlig noen vits i å leve mutters alene i denne ulogiske verdenen med to måner – en stor og en liten – hvor menneskenes skjebne ble styrt av noe kalt little people?»

Når det kommer til Murakami, er jeg solgt. Jeg liker hans forunderlige skrudde verdener, og språket som flyter avgårde. Han har flott driv i historien, og de over 400 sidene i det siste bindet flyr avgårde, drevet frem av hemmeligheter, forviklinger og etterfølgelse. Jeg har ikke stort kritisk å si til boken, så runder av med et; les den!

4 kommentarer Legg til din

 1. Nina C. sier:

  Flott bokomtale:) Har lenge tenkt å få lest 1Q84:) Kanskje på tide å begynne:)

  1. kasiopeiia sier:

   Ja! Påsken er en perfekt tid for å begynne på den boken – man har tid til å bare la seg fange i historien og lese hundrevis av sider!

 2. Isabella sier:

  Takk for tips på bøker:) Skal lånes en dag:) God påske!:)

 3. Julie sier:

  Jeg har så lyst til å lese disse bøkene… Men du vet. So many books, so little time…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s