Åpne sår

Det som skulle vært spennende thriller med en smule gal familie, blir en parade av selvskading, alkohol og platthet. Jeg har lest Åpne sår.

Gillian Flynn debuterte med Åpne sår i 2006, men den har ikke kommet ut her til lands før i mars i år. Boken er utgitt på Font forlag, og det er også fra dem jeg har fått mitt eksemplar.

I Åpne sår følger vi journalisten Camille Preaker som reiser tilbake til hjembyen sin for å dekke en kidnapping av en ung jente. Det fører lite jobbing, men mye sutring og graving i gamle, vonde minner med seg – samt litt skitten sex, og mye alkohol.

Jeg forventet meg en slags journalistkrim ala Liza Marklund, men det ble det ikke. Her bades leseren i fortvilelse, selvskading og groteskt mye sutring. Kriminalgåten havner på andre plass, om ikke fjerde eller femte kanskje. Det fråtses i tragiske, platte karakterer og for min del funker det ikke. Om boken ikke imponerer meg fordi den ikke levde opp til forventningene, kan stemme litt – men det kan ikke ta av for alt. Jeg synes plottet er platt og språket simpelt. At denne boken har fått masser av priser og skryt vet jeg ikke helt hva jeg synes om – men vi kan vel kanskje heller konkludere med at dette ikke er denne typen bøker jeg liker.

3 kommentarer Legg til din

  1. siljesols sier:

    Denne har jeg akkurat begynt på, så nå er jeg ekstra spent på fortsettelsen;-) håper jeg liker den bedre enn deg.

  2. Isabella sier:

    Synd den ikke falt ismak,…hmmm får litt blandet kritikk denne:) Må lese den selv og dømme selv 🙂 Kos deg videre:)

  3. astridterese sier:

    Det hørtes virkelig ikke ut som det var en bok å bruke tid på! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s