Wonderboy

den

Satser man høyt, blir fallet enda hardere om man først skulle falle. Langeland faller aldri, men for hans «wonderboy» kan det gå dårligere. Jeg har lest Wonderboy.

Det begynner å bli noen år siden jeg første gang leste Henrik H. Langeland. Den gang var det Francis Mayers lidenskap og jeg likte boken veldig godt. Nå har jeg endelig fått lest hans store gjennombruddsroman Wonderboy. Det er nå 2003 år siden den kom ut på Gyldendal, og boken har jeg hatt stående alt for lenge.

I boken følger vi «wonderboy» Christian von der Hall. Han er skrekkelig suksessfull i den up-and-comming dot.com-industrien. I løpet av boken følger vi han gjennom hans store prosjekt der han satser alt på å rokkere om på forlags-Norge. I tillegg flettes det inn en innfløkt kvinne- og sadohistorie, som jeg egentlig aldri får helt taket på.

Jeg liker godt Langelands språk og måten han komponerer historien fungerer meget godt. Det blir til tider litt for mye detaljer omkring økonomi, børsnotering og slike ting jeg verken kan noe om eller har interesse av.  Men, han er åpenbart bevisst denne litt overdrevne oppramsingen og klarer, i alle fall mesteparten av tiden, å rettferdiggjøre det.

Da jeg begynte å lese boken visste jeg ikke at det hadde noe med forlagsbransjen å gjøre, jeg trodde det kun var kjøp og salg, noe som var en positiv overraskelse for min del. (Noen tråder kunne også dras til den litt for langtekkelige «betroelsen»). Jeg føler at en fellesnevner for de to bøkene jeg har lest av Langeland er at de begge er tett knyttet til virkeligheten, og er det noe jeg liker er det slikt. Allikevel er det noen innfløkte BDSM sprang som blir gjort iløpet av boken, som jeg dessverre aldri fikk følelsen av å forstå helt. Den siste «løsningen» syntes å mangle, men det er det jeg har mest å utsette på den.

Pst! Jeg må bare få beklage at det er fryktelig stille og kjedelig her om dagen, men det er mye som skjer, sol i Bergen og snart eksamen. Jeg håper lyst og giv kommer snart tilbake!

2 kommentarer Legg til din

  1. Isabella sier:

    Har ikke hørt om boken, så ut som en solid en:) Lykke til med eksamen og kos deg i sola:) Ha en flott bokvår:)

  2. astridterese sier:

    Jeg har ikke lest noe av Henrik H. Langeland, men det hørtes ut som om jeg kanskje skulle lese Francis Mayers lidenskap.
    Ha en riktig fin dag, og lykke til med eksamen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s