The White Tiger

En historie om en fattig inder som kjemper seg frem og opp ved hjelp av et par skitne triks. Jeg har lest The White Tiger.

imageI 2008 debuterte Aravind Adiga med denne boken; The White Tiger. Boken vant da The Man Booker Prize, og boken har siden da oppnådd stor anerkjennelse verden rundt. Aravind er selv indisk og boken utspiller seg nettopp i det folkerike landet. Eksemplaret jeg har lest er funnet i egen bokhylle.

I boken får vi lese et langt brev til den kinesiske statsministeren. Avsenderen er Balram Halwai, en indisk gutt fra landet som er fra en lavtstående kaste. Han forteller i brevet hvordan han har jobbet seg opp gjennom «the Darkness» til å bli en selvstendig mann.

Boken har en lett og «skravlete» form. Da det er Balram som fører pennen smitter nok hans uformelle opptreden over på hele bokens følelse. Det er en litt «røver-roman» og man får et innblikk i hvordan kastesystemet fortsatt veier tungt i inderes liv, både når det gjelder de fattige og de velstående.

Dessverre har  jeg lagt igjen boken hjemme, så jeg har ikke det nødvendige for å gi en ordentlig omtale av boken. Men, fortellingen er fiffig, litt over halvveis sakket den litt av synes jeg men dette tok seg heldigvis opp igjen ved bokens avslutning. Alt i alt en morsom og lett bok fra Indias stemmer vi sjeldent får høre noe fra eller om. (Nå skal det derimot påpekes at jeg har ingen forutsetning for å bedømme om dette er faktisk slik det indiske samfunnet er.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s