Kvinner om natten

den

En kvinnelig forfatter kidnappes, og vi dras inn i dramatikken gjennom hennes egne opplevelser og tanker; En smule overintellektuelt og stresset til tider. Jeg har lest Kvinner om natten.

Tove Nilsen er et kjent forfatternavn, men som jeg faktisk ikke har lest noe av før nå.Kvinner om nattenkom ut i 2001, og jeg har hørt den som lydbok – lånt fra biblioteket.

I denne boken følger vi en kvinnelig forfatter som blir bortført av en drosjesjåfør. Han kjører henne til en hytte ute i skogen, og vi følger henne inne fra hennes eget hode gjennom en natt fanget der.

Dette kan umulig være blant Tove Nilsen sine beste bøker. Til tider blir jeg-personens eget tankespinn mer enn nok for meg, og det blir mer slitsomt enn intenst. Det er nok flere grunner til at jeg har brukt 2 måneder på denne 7 timer lange lydboka…

Det er hektisk og panisk til tider, men så forsvinner fortellerstemmen inn i tankespinn som virker en smule «overintellektuelt». Jeg forstår at kvinnen skal fremstå overlegen på det planet i forhold til sin kidnapper; men det funker ikke helt for min del.

4 kommentarer Legg til din

  1. Interessant, da er det kanskje en grunn til at jeg ikke har hørt om denne boka før nå…

  2. Berit sier:

    Jeg har heller ikke lest denne, men min erfaring med lydbøker, er at de av og til kan bli lest «feil» dvs at ei god bok kan bli kjedelig, ei intens bok kan bli slitsom- som du skriver at denne ble. I andre tilfeller kan oppleseren «redde» en historie som kanskje ikke fenger med en gang, men som det tross alt er lettere å la surre litt videre på spilleren, enn det ville vært å fullføre om man skulle kjempe seg gjennom sidene i tilfell det tar seg opp… Og noen bøker er rett og slett ikke særlig gode- uten at jeg skal si om det er tilfellet her!

  3. tinkelvinkel sier:

    Jeg leste den boken for noen år siden, og syntes heller ikke at den fenget. Har lest mange av Tove Nilsens bøker tidligere og hatt stor glede av dem.

  4. Kathleen sier:

    Jeg synes også hovedpersonen var en smule overlegen, litt for Tove Nilsen-ish. Jeg synes mange av jeg-personene hennes er helt like hverandre. Dette er ikke første gang jeg har støtt på jeg-personen i ‘Kvinner om natten’. Hun har vært i minst fire andre bøker av Tove Nilsen, uten at det egentlig er den samme kvinnen. Skjønner du? Men du, du burde lese ‘Skyskraperengler’-serien. ‘Skyskrapersommer’, *Skyskrpaerengeler’, «G for Georg» og «Nede i himmelen.’ DE er dritbra, der er Tove Nilsen på topp, og da skjønner man hvorfor hun er et navn.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s