Julia og Leon

den

Gode historier kan ikke bli fortalt for mange ganger og kjærligheten er et udødelig tema. Jeg vil si meg enig i begge deler, men vi kan velge hvilke versjoner vi velger å bruke tiden vår på. Jeg har lest Julia og Leon.

Majken van Bruggen er et ukjent navn og en ukjent forfatter for meg. Tilfeldigvis plukket jeg med meg hennes bok fra 2010 på et boktilbud jeg kom over forrige uke.

Julia og Leon følger vi Julia på hennes vei ut av ungdommen og bort fra familien. Hun reiser til Oslo, videre gjennom hele Europa til Barcelona. På veien har hun både gode og mindre gode opplevelser, men særlig én fyr setter spor. Etter å ha bodd i Barcelona en stund reiser Julia tilbake gjennom Europa, til Amsterdam der Leon bor. Derfra er dette en kjærlighetshistorie.

Hverken språket eller historien er enestående i denne boken. Kjærlighetshistorien har vi allerede hørt før, men er allikevel koselig. Allikevel setter ikke denne boken varige spor – for det er skrevet bedre versjoner som gjør større inntrykk. Det er en liten og sjarmerende bok, men det blekner blant andre historier som dette. Som sagt synes jeg språket er påfallende enkelt i begynnelsen, dette blir etter hvert som historien tar seg opp mindre viktig, men ikke spesielt imponerende. Har du lyst til å lese om kjærlighet hvor fint og vanskelig det kan være er det mange andre forfattere som har gjort det bedre enn van Bruggen.

(Vil du lese en bok som tar opp mange av de samme temaene som denne – men gjorde enormt mye mer inntrykk på meg? Kvinne går til lege, mann går på byen. Uansett hvor dårlig tittelen er; en fantastisk bok.)

Én kommentar Legg til din

  1. astridterese sier:

    Noen ganger er det godt å bli fortalt at det er bøker en ikke trenger lese 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s