Alt godt vi har i vente!

Bokhøst – et ord som klinger godt for alle litteraturelskere. Nye bøker kommer hver eneste uke og bokmøtene står for dør. Her er noen høydepunkter!

Dette er en samling bøker med av litt av hvert; ulike forfattere, ulike forlag og ulik tematikk. Det eneste de har felles er at jeg er nysgjerrig på de og alle kommer ut iløpet av høsten. Noen er allerede utgitt, mens noen må vi vente på helt til det nesten er jul. Hver tittel er linket til forlagets side om boken.

Jeg er alltid svak for hverdagslige fortellinger som berører relasjoner og det å være menneske. Mona Høvring er en forfatter som har klart dette godt tidligere – og jeg gleder meg til hennes nyeste roman Venterommet i Atlanteren. Den danske piken tar opp problematikk knyttet til kjønn og identitet og er skrevet av David Ebershoff.

Fra en annen kant av verden har pakistanske Jamil Ahmed skrevet Vandrefalken; en realistisk skildring av det tradisjonelle samfunnet i grenseområdet mellom Pakistan og Afganistan. Fra samme kant av verden, men skrevet av en norsk kvinne, Sunniva Lye Axelsen, kommer romanen Jerusalemsyndromet som nettopp bringer spenninger fra Jerusalems gater frem i lyset.

En novellesamling må også være med, og da har jeg valgt Vidar Kvalshaug sin Trampolineland – en samling der familien blir utforsket. Det jeg kanskje tørr kalle høstens «feelgood» ser ut til også å trå inn i familiesfæren. Boken er skrevet av Ingelin Røssland og heter Kirsebærsnø.

Og skulle du trenge mer veiledning i skogen av ulike bøker, kommer den perfekte boken ut senere i høst. Eselører utgis på Font Forlag og er en samling av lister med titler satt sammen av ulike litteraturfolk. Utvalget jeg har presentert her er kun et lite knippe av spennende bøker som utgis på noen av de norske forlagene i høst. Har du en favoritt? Jeg vil gjerne høre!

Pst! Jeg må også nevne en fagbok; Litterær analyse, ei innføring – et must for enhver litteraturviter? En annen bok som MÅ leses av alle opptatt av samtidslitteratur er Ane Farsethås’ Herfra til virkeligheten.

5 kommentarer Legg til din

 1. Kjempefint innlegg:-) Det var mange gode tips her og jeg har notert så blekket spruter! Den danske piken har jeg stående og det er en bok jeg er spent på.Tusen takk for boktipsene!

 2. Karen sier:

  Supert med en slik samling da! Takk for gode tips. Kanskje jeg skal friske opp litt.vit.-kunnskapene denne høsten også da, skjønner jeg? 🙂

  Jeg gleder meg til det meste Samlaget har å by på i høst, og har allerede blogget om noen av dem her: http://forfatterfruen.priv.no/fremtidige-favoritter-2/

  Dessuten er jeg selvsagt både overbegeistret over og spent på mottakelsen av min kjæres Fuglehotellet som kommer ut nå i månedsskiftet september/oktober på Tiden. Håper du har lyst til å sjekke ut den også:)

 3. Vandrefalken står høyt på leselisten min. Det kommer veldig mye spennende, og det er vanskelig å velge hva man skal lese. Jeg hadde tenkt at jeg skulle starte på Varg Veum serien til Staalesen denne høsten i hvert fall. Eselører ser jeg veldig, veldig frem til.

 4. Caroline sier:

  Wow, jeg er så innmari imponert over at du klarer å lese så mye!

 5. Melusine sier:

  Ser ut til å bli en spennende høst! Nå skal jeg skynde meg å legge bøker inn på Bokelskere 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s