Miraklenes tid

Hvordan kan vi leve når de grunnleggende reglene ikke lenger gjelder. Debutanten Walker Thompson utforsker dette gjennom en ung jentes øyne. Jeg har lest Miraklenes tid.

Ved siden av sin jobb som forlagsredaktør har Karen Thompson Walker skrevet sin debutroman; Miraklenes tid. Boken kom ut i år på Schibsted forlag – og Norge er det første landet boken utgis i. Eksemplaret jeg har lest kommer fra forlaget.

Miraklenes tid følger vi jordens oppbremsing gjennom ei ung jentes øyne. Hun er omtrent tolv år, forelsket i Seth og uten gode venninner. Livet blir ikke enklere når alt vi har lagt til grunn for vår eksistens forandres.

Vi levde under en ny tyngdekraft – for subtil til at hjernen oppfattet den, men menneskekroppen var allerede i den makt. I ukene som fulgte, mens dagene fortsatte å ekspandere, oppdaget quarterbacker at fotballene ikke fløy like langt som de hadde gjort før. Baseballspillere slo ikke like lange baller som tidligere, og jeg opplevde at det ble vanskeligere og vanskeligere å sparke en fotball over fotballbanen. Flygere måtte lære seg å fly på nytt. Alt falt raskere til jorden.

Boken stiller spørsmål ved hva som skjer ved oss når vår grunnleggende orientering som tiden rokkes ved. Det er en slags undergangsroman, med Walker klarer å avholde seg fra å velte seg i elendigheten – og klarer å bevare tilknytningen til det hverdagslige.

Allerede fra første side skriver Walker lett og fengende. Boken drives fremover og den er rask og underholdene å lese. For min del er ikke undergangen det mest spennende, men heller hvordan vi velger å leve livene våre når livsgrunnlaget ser ut til å være truet. Jeg vil gjerne lese mer fra Walker, hennes stil tiltaler meg meget.

6 kommentarer Legg til din

 1. romvesen sier:

  Bra bok, når man tenker både kvalitet og underholdning. Jeg stemmer for at den filmatiseres!

  1. kasiopeiia sier:

   Jeg tenkte akkurat det samme. Bra for film!

 2. astridterese sier:

  Jeg syntes også det var en fin bok. Og er enig i at den hadde gjort seg som film!

 3. Gråbekka sier:

  Likte denne boken godt jeg også:) Var da veldig spent på hvordan den ville slutte:) likte også at det var hverdagen som var i fokus og holde det normale i den unormale tiden:) Blir spennende å lese flere bøker av denne forfatteren:) Ha en fin dag:)

 4. Jeg også likte boken veldig godt og den hadde absolutt gort seg på film. Gleder meg til flere bøker av forfatteren i fremtiden:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s