Gleden i formidling

I går hadde fem mindre forlag invitert til bokmøte her i Bergen. Vi drakk vin, hørte om nye bøker og bar med oss en liten bokstabel hjem etterpå. Heldigvis er det mye mer enn det en får ut av et bokmøte.

Først; et bokmøte er der forlagene presenterer semesterets bøker til bokhandlerne. Det er ofte et par forfattere innom, i tillegg til sprudlende forlagsarbeidere. For det andre skal det sies at jeg er veldig takknemlig for å få delta på slike arrangementer, takket være denne bloggen og at dere leser den!

Det jeg synes er aller morsomst med disse møtene er jo ikke at jeg får en superrask oppsummering med et par godt pitchede salgsargumenter. Heller ikke er det gratis mat og to bonger i baren som drar studenten vekk fra pensum. Nei, på disse møtene får jeg se hvordan forlagene faktisk jobber. Man får virkelig kjenne på deres formidlingsglede og en får utrolig lyst til å jobbe med litteratur og formidling døgnet rundt.

Det skal sies at min smak ikke alltid går så godt overens med de store salgstallene. Det er sjeldent jeg bruker min lesetid på bestselgere og det er jo som regel disse bokhandlerne fylles opp av. I Norge utgis det hvert år hundrevis av bøker, og da å skulle plukke et par titler som satses på er selvfølgelig et risikospill som de med kjennskap og tall gjør. Til tross for dette var det flere titler som ble med hjem i posen i går som jeg skal lese. Enda flere titler ble notert fra katalogene deres, og vi får se om noen av disse også dukker opp her etter hvert.

Jeg har snakket mye om formidling – og jeg har de siste årene blitt flinkere til å låne eller gi bøker videre, pent lest helst. I går tok jeg med meg ikke bare ett eksemplar av Monika Nordland Yndestad sin (om vi skal tro forlaget) meget medrivende krim. Selv gleder jeg meg til litt heseblesende, nervepirrende avbrekk fra den «korrekte» litteraturen – og håper noen av dere også kan tenke dere å lese denne boken.
Jeg gir nemlig bort et eksemplar av Jentene fra balletten til en av de som legger igjen kommentar på dette innlegget.

God lesning i bokhøsten!

Pst! Det vil komme en nærmere omtale av bokmøtet, bøker jeg synes er verdt å kikke nærmere på og gleder meg til å lese!

9 kommentarer Legg til din

 1. Gråbekka sier:

  Fikk lyst å være med på det bokmøte, hørtes både spennende og interessant ut:) fint innlegg!:) Vil gjerne være med på trekningen av «Jentene fra balletten» for den har jeg virkelig lyst på:) Ha en herlig dag videre!

 2. Nina C. sier:

  Spennende med bokmøter da:) Få vite litt hva som kommer på markedet:)

 3. Mari Rikke sier:

  Åh, har lyst på 🙂

 4. Jeg var også på det bokmøte i går og det var veldig kjekt, og jeg gleder meg til å gå gjennom katalogene og finne ut hva jeg skal lese. Håper at jeg får anledning til å være med flere ganger. Gleder meg til å lese «Jentene fra balletten» men først må jeg lese ferdig noen bøker jeg holder på med.

 5. Monica Skogstad sier:

  Høres spennende ut med sånne møter! Å kjekt at du deler ut bok…håper å få lese den…Hilsen Monica.

 6. siljeblomst sier:

  Åh, denne boka kunne jeg tenkt meg, så jeg vil gjerne være med på trekningen 🙂 Jeg leste akkurat innlegget ditt om bokmøtet, og det hørtes både hyggelig og interessant ut.

 7. lesekaninen sier:

  Så gøy, jeg plukket med meg «Jentene fra balletten» på bokbloggtreffet i Oslo idag. Litt usikker på HVA den store skumle tingen de blir påført er, men det er alltid godt å lese noe litt utenfor det jeg vanligvis gjør (det går mye i science-fiction).

 8. En dag, en dag… skal jeg ta mot til meg og reise på bokpresentasjon i Oslo. Det er jo ikke så lange veien, det er bare å komme seg over det skummle ved å reise helt alene. Bokmøter høres inspirerende ut, og det er noe helt spesielt ved å bli presentert for nye bøker på denne måten.

  1. kasiopeiia sier:

   Det må du gjøre! Jeg forsøker å bli flinkere til å gå på ting jeg har lyst til selv om jeg må gå alene, og som regel angrer man heller på at man ble sittende hjemme enn om man går. Folk flest er jo hyggelige, og det er mye spennende man kan gå glipp av.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s