Litteratur i Bergen

For oss bokelskere er det mye spennende å gjøre her i Bergen. Dette har jeg tatt tak i, og i webdesign-emnet jeg tar nå lager vi en guide til litteraturelskere i Bergen. Her er en liten smakebit.

Store forfattere har det vært mange av i denne byen. Mange av de har fått statuer, noen egne museer. I går oppsøkte vi statuen av en kjent kvinne – Amalie Skram – og en fiktiv karakter, Varg Veum.

For de som gjerne vil treffe levende forfattere, kan Café Opera være et fint sted. Her har forfattere vanket i årevis, og kanskje er det her de første frøene i noen store romanprosjekter er sådd? Jeg håper selvfølgelig også at litteraturhuset vil få en slik status i byen når det åpner i Januar.

Vi tok også en tur innom bokcaféen Krok og Krinkel, som har nydelig hjemmebakst og mange bøker for en billigpenge.

Mulighetene er altså mange for litteraturelskere i denne byen – og det finnes jo også arrangementer som forfattersleppet (neste uke!). Hva er din litteraturfavoritt i Bergen?

5 kommentarer Legg til din

 1. Silje sier:

  Bergen offentlige bibliotek, de har jo litterære arrangement hele tiden.
  Jeg er dessverre ikke så flink til å benytte meg av tilbudet selv må jeg innrømme. I dag skal de ha første del av et klassikerkurs der det blir en innføring i epos-tradisjonen. http://bergenbibliotek.no/kalender/bibliotekets-klassikerkurs-del-1

  Jeg liker ellers godt andre etasje på Norli nr 7 på Torgallmenningen og Outland der de har størst utvalg av litteratur på engelsk, tegneserier, Fantasy og Sci-fi.

  1. kasiopeiia sier:

   Ja, vurderte å gå på klassikerkurset idag, men tiden strakk ikke til. Per Buvik er jo fantastisk! Var du der?

 2. Enig med Silje,byens bibliotek er gode greier, vil også skryte av de filialene jeg kjenner- på Landås og i Fyllingsdalen. Når det gjelder bokhandlere er jeg mer reservert og blir misunnelig på tilbudet de lesende i Oslo har hver gang jeg er der. Det samme gjelder for antikvariater. Min favorittkafe forlesing er Vågen fetevare, heimslig!

 3. Linn sier:

  kjempefint innlegg! Dette minner meg på at jeg bør sjekke opp hva min egen by tilbyr oss bokelskere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s