Kirsebærsnø

En lett underholdningsroman med en kjekk veterinær og blomstrende kirsebærtrær. Ingelin Røssland debuterer med sin første roman. Jeg har lest Kirsebærsnø.

Ingelin Røssland er kanskje mest kjent som barne- og ungdomsbokforfatter. I høst har hun for første gang skrevet en «voksenbok». Boken er utgitt på Samlaget og det er de som står for eksemplaret jeg har lest.

Kirsebærsnø møter vi Cathrine. Hun er godtvoksen, gift med Tom Ove, har en datter og driver en frisørsalong. Tilværelsen er nokså god inntil hun, på bursdagsfesten til Tom Ove, møter den nye, svenske veterinæren. Aner vi en fristelse?

Flere har omtalt boken som chic-lit. Jeg ser at det kan brukes, men boken er i så fall en bygde-variant. For meg er chic-lit som regel knyttet til byen, mens Røssland sin bok er plassert i Hardanger. Dette er med på å bygge oppunder konflikten, og gjør båndet mellom Cathrine og veterinæren enda mer vanskelig.

Den delen av historien jeg liker best er om Cathrine og hennes bestemor. Hun er gammel og har havnet på sykehjemmet, der besøker Cathrine henne stadig mens hun tar vare på bestemorens hus. Disse to har gode samtaler og Røssland har klart å fange det unike en kan finne i et møte med et gammelt menneske. Her kan man finne fine uttrykk for omsorg og visdomsord som kan være fine å ha med seg i livet – enten en trenger hjelp til å få orden på kjærligheten, eller hvordan en skal være en god mor.

Boken er en underholdningsroman og lett å lese. Allikevel er nok ikke dette en bok som tok meg med storm, men en grei underholdning mens det varte (det varte ikke mer enn en dag så..). Allikevel er jeg sikker på at denne kan appelere til mange lesere, og Røssland har ikke skrevet en dårlig bok, bare en litt enkel og lett historie.

Pst! Ingelin Røssland har en fin blogg. Her skriver hun om egne forfattererfaringer, men intervjuer også andre skribenter.

5 kommentarer Legg til din

 1. Silje sier:

  Jeg har nettopp lest Ingalill sitt innlegg om forskjellen på feelgood og chiclit, og dette er nok nærmere feelgood i følge hennes kriterier, spesielt det med bestemoren:-) Jeg har denne boken hjemme og ble litt skeptisk til det med bestemoren fordi det minnet meg om La meg synge deg stille sanger som jeg ikke likte så godt. Jeg håper jeg liker denne bedre.

  Her er Ingalill sitt innlegg om du er interessert:
  http://www.moshonista.blogspot.no/2012/06/good-life.html

  1. kasiopeiia sier:

   Det kan meg godt være enig i, at det heller er en feel-good, men begrepet chicklit er det forlaget har brukt i markedsføring.

 2. Gråbekka sier:

  Tror jeg må lese denne:) Liker tittelen på boken, vakkert:)

  Ha en fin helg!

 3. Tilbaketråkk: LeseHorden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s